hren

Primjedbe pojedinih sugrađana o odlaganju sitnog otpada, u zadnje vrijeme odnose se uglavnom na nedostatak malih kanti ili koševa  po javnim površinama, posebno duž obale od Kaštel Kambelovca do Kaštel Štafilića.

Nedostaje li koševa za otpatke ovih je dana provjerila i naša ekipa te smo se uvjerili da koševa na pojedinim dionicama stvarno nema te da su primjedbe građana da „papiriće drže u ruci i kilometrima“ ili „pune torbe škovacama“  opravdane. Posebno na relaciji od Kaštel Lukšića pa do Kaštel Starog, kao i na dijelu obale od Kaštel Novog do Kaštel Štafilića.

Na javnim površinama diljem Kaštela u godinama ranije bili su postavljeni mali metalni koševi, potom i koševi ili kante poznate kao „reklamne“, ali i koševi u žbuci.
Zbog čega dijela tih koševa danas nema i poduzima li se nešto kako bi se građanima omogućilo bacanje sitnog otpada na adekvatan način, pitali smo nadležne u Gradu Kaštela.

- Ovog ljeta cijela obala bila je „pokrivena“ koševima, a posebno se to odnosilo na 100-litarske koševe u žbuci, čija smo pražnjenja redovno provodili. Završetkom sezone, primarne potrebe odlaganja sitnog otpada  postale su manje, a svojim kapacitetima ti koševi postali su idealni za bacanje kućnog smeća neodgovornih građana.
Kako nam je to počelo stvarati značajne probleme u održavanju čistoće na javnim površinama, ali i štetiti koševima, većinu smo ih morali ukloniti. Dio koševa je ujedno i uništen. Zbog toga je u ovom trenutku osjetan nedostatak određenog broja koševa, no u fazi smo nabave drugih i drugačijih te će broj koševa uskoro biti sukladan potrebama građana – kazali su nam u Vlastitom komunalnom pogonu Grada Kaštela.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij