hren

Građani Kaštela i ove će godine, paljenjem svijeća, odati počast žrtvi Vukovara i Škabrnje, a organizirano paljenje svijeća upriličit će se u utorak, 17. studenog, večer uoči Dana sjećanja.

Predstavnici Grada Kaštela, predvođeni gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, kojima će se pridružiti i dio predstavnika udruga te dio građana, zapalit će svijeće u Vukovarskoj ulici u Kaštel Starom u 18 sati.
U isto vrijeme, u 18 sati,  u župnoj crkvi Sv. Jurja u Kaštel Sućurcu, održat će se već tradicionalna misa, nakon koje će građani i predstavnici Grada upaliti svijeće  u tamošnjoj ulici Vukovarskih heroja.

Ovaj utorak u većini kaštelanskih župa održat će se svete mise, a iz Grada i gradskog Stožera Civilne zaštite mole sve sudionike da se obavezno pridržavaju epidemioloških mjera, nose zaštitne maske i održavaju razmak.

Kako se nalazimo u vremenu pandemije i epidemioloških mjera, kada nije preporučljivo veće okupljanje, građani Kaštela svoj obol obilježavanju Dana sjećanja mogu dati i paljenjem svijeća u svojim prozorima, na balkonima, u dvorištima. Za simboliku svjetlosti svijeća te molitve nije važno mjesto, važan je razlog, a to je zahvala i počast svim hrabrim ratnicima u Vukovaru i Škabrnji, kao i drugim dijelovima Hrvatske.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij