hren

Sljedeća dva dana u dijelovima Dalmacije past će preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, što je dobra vijest jer suša u studenom za vegetaciju nikako nije dobra pojava

Na polovini smo studenog, a taj mjesec do sada ni po čemu nije opravdao svoje ime. Ne samo da je dosadašnji tijek mjeseca prošao u znaku natprosječne topline, nego i izražene suše.

Stvari će se uskoro promijeniti, barem kada su u pitanju oborine, ali vrlo prolazno.

Već je nedjelja donijela prve znakove nadolazeće promjene vremena. U većini predjela bilo je oblačno, barem uz malo kiše. Najviše kiše palo je na zadarskom arhipelagu, ponegdje i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Sljedeća dva dana u dijelovima Dalmacije past će preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, što je dobra vijest jer suša u studenom za vegetaciju nikako nije dobra pojava.

Iako su pojedini mediji za početak tjedna senzacionalno najavili pravu zimu i snijeg, od toga neće biti ništa. Veći dio ponedjeljka bit će oblačan, a u drugom dijelu dana, osobito navečer, bit će kiše, pljuskova i grmljavine. Puhat će umjereno do pojačano jugo. Jutarnje temperature zraka osjetno više u odnosu na prethodne dane, a najviše dnevne bit će od 14°C ponegdje u Zagori do 21°C ponegdje na jugu Dalmacije.

U noći na utorak još će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a tijekom dana očekuje se postupan prestanak oborina, iako neće doći do brzog razvedravanja. Rano ujutro samo u najvišem gorju može pasti malo snijega. Jugo će okrenuti na umjerenu buru koja će do kraja dana oslabiti. Bit će malo hladnije.

Očekivana kumulativna oborina u ponedjeljak i utorak

U srijedu i četvrtak pretežno sunčano. Jutra će biti osjetno hladnija, a danju toplo, većinom od 15 do visokih 20°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, u petak će početi jačati bura što će biti uvod u suh vikend u kojem će doći do prvog osjetnog zahlađenja ove jeseni. U subotu je moguća olujna bura.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij