NAKON VIŠEGODIŠNJEG ČEKANJA, NA RAČUNE IM „LEGLO“ 21,8 MILIJUNA KUNA
Nakon više od  pet dugih godina čekanja, na račune bivših djelatnika „Kaštelanskih staklenika" uplaćena su sva njihova potraživanja od 21,8 milijuna kuna, koja su prijavili u trenutku kad je nad ovom nekad uspješnom kaštelanskom tvrtkom otvoren stečajni postupak.

Sreća ih naime nije „pomilovala“ u trenutku kad je „Zračna luka Split“ pravodobno uplatila iznos za nekretnine "Kaštelanskih staklenika" kupljene u stečajnom postupku, jer su uslijedile žalbe, za čije je rješavanje bilo potrebno dosta vremena.

Krajem listopada, naime,  na web-stranicama Trgovačkog suda u Splitu objavljeno je Rješenje Visokoga trgovačkog suda kojim su kao neosnovane odbijene žalbe Dragutina Mataka, Darka Filčića, Krešimira Mitrovića i Nikice Maretića te potvrđeno rješenje Trgovačkog suda u Splitu od 24. kolovoza ove godine, kojim je stečajni sudac dao suglasnost na djelomičnu diobu.

Kao nedopuštena žalba ujedno je, kako donosi Slobodna Dalmacija, odbačena ona Terezije Mitrović, Pavla Stanišića i Davora Sinkovića izjavljena na spomenuto rješenje iz kolovoza ove godine, čime je i ono postalo pravomoćno.

Prema riječima stečajnog upravitelja Vedrana Šeparovića, navodi Slobodna Dalmacija, stečajni sudac dao je nalog Fini da na račun stečajnog dužnika prenese cjelokupni iznos kupovnine od 87.965.533 kune, koliko je uplatila Zračna luka Split, a koji je cijelo vrijeme bio rezerviran na računu Fine, do pravomoćnosti rješenja o namirenju. Fina je taj iznos uplatila u roku od osam dana, pa je isplata vjerovnicima obavljena 6. i 9. studenog.

Od oko 16 milijuna upisanih razlučnih prava na imovini "Kaštelanskih staklenika" d.d. namiren je veći dio, i to onih vjerovnika čija su razlučna prava bila upisana na imovini koju je kupila Zračna luka Split, a također je isplaćeno 73.620.671 kuna tražbina prvog višeg isplatnog reda, od čega 21.830.725 otpada na plaće radnika. Time su radnici konačno u cijelosti namireni za svoja potraživanja do otvaranja stečajnog postupka.

Kako piše Slobodna, u tijeku je rješavanje žalbi na Visokom trgovačkom sudu na rješenje stečajnog suca o dosudi nekretnina koje čine tehnološku cjelinu Knežine, temeljem kojeg bi Grad Kaštela za te nekretnine, izlicitirane na javnoj dražbi, trebao platiti 21.635.000 kuna.

Stečajni upravitelj Šeparović vjeruje da će Visoki trgovački sud odbiti i odbaciti žalbe te da će Grad Kaštela izvršiti uplatu kojom bi se razmjerno namirivali vjerovnici drugog višeg isplatnog reda, i to uglavnom dobavljači, kojima su utvrđene tražbine u iznosu 41.559.862 kune.

Time neunovčene ostaju četiri nekretnine „Kaštelanskih staklenika“ na području Kaštela, od čega dvije sporne zbog kojih je pokrenut ovršni postupak, kao i jedna nekretnina na predjelu splitskog Brnika.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno