hren

Hoće li se ostvariti najsušniji studeni u povijesti meteoroloških mjerenja?

Ovogodišnji studeni pokazuje sasvim drugačije naličje od onog koje mu klimatološki pripada. Do sada nije pala ni kap kiše, a kada se gleda prosjek, radi se o najkišovitijem mjesecu u godini. Osim toga, temperature zraka su natprosječno visoke i u mnogim dijelovima Dalmacije prelaze toplih 20 stupnjeva.

Bitne promjene neće biti ni do kraja aktualnog tjedna, iako će tu i tamo, uglavnom prema otvorenom moru, biti malo kiše.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Ujutro će u kotlinama Zagore biti magle, a sumaglice će biti na moru. Puhat će slab vjetar, danju uglavnom s jugozapada. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -1 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature zraka u većini predjela od 17 do 22°C, u Zagori sjeverne Dalmacije i niže.

Pretežno sunčano, ponegdje uz jutarnju maglu, bit će u četvrtak. Krajem dana i navečer na moru sjeverne i srednje Dalmacije promjenjiva naoblaka s kojom može pasti vrlo malo kiše. Temperature zraka slične onima u srijedu ili neznatno niže.

Djelomično sunčano i u većini krajeva suho bit će u petak. Ipak, na moru će biti povećane naoblake s kojom će osobito prema otvorenom i na vanjskim otocima biti nešto kiše. Vjetar slab, promjenjivih smjerova. Jutro neznatno toplije, danju u većini predjela od 15 do 20°C.

Subota i nedjelja donose suho i djelomično sunčano vrijeme. U subotu još u početku na moru može biti malo kiše. Puhat će slab vjetar promjenjiva smjera, a najviše dnevne temperature uglavnom od 15 do 20°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, stabilno i natprosječno toplo bit će i u prvom dijelu sljedećeg tjedna. Hoće li u drugom dijelu sljedećeg tjedan stići bura i postupan pad temperature zraka, bit će jasnije kroz nekoliko dana.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij