NEMA NIŠTA LIPŠTE NEGO KAD DICA, DICI PRIČAJU PRIČU
Pred vikend u dvorištu dječjeg vrtića Višnjica u Radunu bilo je veselja i radosti jer im je u goste stiglo Kaštelansko dječje kazalište Škatula iz Kaštel Kambelovca s predstavom Kako je izabran kralj šume. Najmlađi  su imala priliku guštati u predstavi svojih vršnjaka koji su bili maskirani u šumske životinje.

- Ove smo godine uskraćeni za razne vrtićke pustolovine, izlete i putovanja, kao i za odlazak u kazalište lutaka Split, a to je nešto što djecu najviše veseli. Razmišljala sam kako napraviti nešto po tom pitanju u interesu naše dječice. Sretna okolnost je naše prekrasno, prostrano vrtićko dvorište koje nam pruža mogućnost za predstave na otvorenom, pa smo u goste pozvali Dječje kazalište Škatula – kazala je teta Višnja i zahvalila se jer su im uljepšali dan.

Da je zadovoljstvo bilo obostran, potvrdila nam je voditeljica Škatule,  Ljiljana Garbati jer su i njeni članovi željni nastupa i druženja koji su izostali zbog koronavirusa. No, uz pridržavanje  mjera te zahvaljujući lijepom vremenu i prostranom dvorištu dječjeg vrtića, sretni su da su imali priliku odigrati ovu predstavu, tek rijetku među planiranima.

- Nema ništa lipše nego kad dica, dici pričaju priču. Članovi  Škatule su sretni jer su mogli pomoći svojim vršnjacima i razveseliti ih – kazala je Garbati i dodala da njeni članovi imaju redovite probe te kako su se navikli na pridržavanje epidemioloških mjera. Nedostaju im nastupi, ali strpljivo čekaju svoju priliku i do tada vrijedno vježbaju svoje uloge.

 

Foto: KDK Škatula


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij