hren

KVARE SE VLAKOVI
Muke po putnicima željezničkog putničkog prijevoza na lokalnim linijima od Splita do Kaštel Starog te Perkovića i obratno, nastavile su se i u tjednima iza nas, a osim što su se putnici na navedenoj relaciji primorani na ponekim linijama voziti u starim vlakovima, od čitatelja smo saznali da su se oni, koji putuju do Perkovića, određeno vrijeme morali voziti i autobusima, što je produžavalo vrijeme vožnje.

Takva situacija stvarala je probleme građanima jer veći broj njih koristi prijevoz vlakom za odlazak na posao i u školu u Split. Umjesto da imaju priliku jednostavnijeg i bržeg prijevoza putnici su u Kaštel Starom do Perkovića bili prisiljeni prelaziti iz vlaka u autobus,ili iz autobusa u vlak na povratku u Spit,  zbog čega se gubilo vrijeme i cijeli prijevoz dodatno otežavao.

Prema riječima nadležnih do te situacije došlo je zbog kvara na nagibnom vlaku koji vozi na toj relaciji, a zamjenski vlakovi nisu ga mogli adekvatno zamijeniti.

- Iz tog razloga od 20. listopada vlakovi na relaciji Kaštel Stari - Perković - Kaštel Stari zamijenili su se autobusnim prijevozom, no autobusi na toj dionici ne mogu održavati vozno vrijeme vlaka, zbog čega je vožnja bila duža za približno pola sata – kazali su nadležni u HŽ o situaciji koja je vladala.

No, krajem listopada situacija se promijenila i vratila na „normalu“.

- Željeznički prijevoz na relaciji Perković – Kaštel Stari – Perković normaliziran je 29. listopada. Vlakovi na relacijama Perković – Kaštel Stari – Perković i Kaštel Stari – Split - Kaštel Stari sada prometuju sukladno redovnom voznom redu – ustvrdili su nadležni.

U ovom trenutku na relacijama od Splita do Kaštel Starog ili Perkovića te obratno putnike prevoze nagibni vlakovi i dizel-motorni vlakovi serije 7122 te novih problema ne bi trebalo biti, a do kada, nitko ne zna.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij