hren

NATJEČAJ ZA HUMORISTIČNU PRIČU
U sklopu Mjeseca knjige Gradska knjižnica Kaštela raspisala je natječaj za najbolju humorističnu priču, napisanu na čakavštini, na kojem mogu sudjelovati svi građani Hrvatske, bez obzira na dob. Natječaj je započeo polovinom listopada i traje do 15. studenog ove godine.

- Humoristične priče moraju biti napisane na jednome od čakavskih mjesnih govora, s tim da priča može biti duljine od dvije do četiri kartice teksta. Svaki autor može poslati jednu neobjavljenu humorističnu priču.
Priče se šalju na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  s naznakom „Glende i batude“ u obliku Word dokumenta nazvanog: Ime_Prezime_Naslov.doc ili Ime_Prezime_Naslov.docx, i pisanog oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 s tim da u lijevom gornjem kutu treba navesti ime i prezime, godinu rođenja, adresu, e-mail adresu, broj mobitela/telefona i mjesni govor na kojem je priča napisana – stoji u obavijesti iz GKK.

Nakon isteka roka peteročlano povjerenstvo radove će  pročitati i ocijeniti prema utvrđenim kriterijima, a to su ispravno korištenje čakavštine, humorističnost priče, originalnost teksta i opći dojam.

Gradska knjižnica Kaštela u „vrimenu ‘o maškar 2021.“ Organizirat će humorističnu večer na kojoj će biti predstavljene najbolje priče. Isto tako povjerenstvo će donijeti  i odluku koji će tekstovi biti tiskani u zborniku te predstavljeni u emisiji Kad se smijah tad i bijah na Radio Splitu.

Više o natječaju zainteresirani mogu pronaći na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i na Facebook stranici GKK.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij