hren

Već 18 godina CEMEX Hrvatska surađuje s lokalnim Eko-školama kako bi doprinio obrazovanju novih generacija, ali i održivom razvoju zajednica u kojima posluje. I ove je godine tako obnovljeno kumstvo nad OŠ Vjekoslava Paraća i don Lovre Katića iz Solina te OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca.

Ravnatelji lokalnih Eko-škola posjetili su tako CEMEX, predstavili svoje okolišne projekte te uručenjem donacijskih ugovora obilježili nastavak dugogodišnje suradnje. CEMEX-ova dugogodišnja podrška školama omogućava realizaciju aktivnosti kroz koji učenici stječu bitna znanja o okolišnim pitanjima i načinima na koji oni mogu doprinijeti zbrinjavanju otpada i štednji resursa. Također, ova suradnja omogućava i da učenici i njihovi nastavnici sudjeluju i u brojnim zajedničkim akcijama poput berbe maslina u rekultiviranom dijelu rudnika, terenske nastave u tvornici cementa, edukativnih radionica, Dana otvorenih vrata i drugih aktivnosti.

„Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj smatram temeljem koji moraju usvojiti nove generacije žele li očuvati planet na kojem živimo. CEMEX nam već dugi niz godina pomaže da u naše teorijske programe unesemo i praktičnu komponentu te da našim učenicima plastičnije prenesemo što sve sami možemo napraviti kako bismo njegovali osobnu i zajedničku održivost. Ova suradnja nam je vrlo vrijedna i veselimo se njenom nastavku“, izjavio je ovom prigodom Đuro Baloević, ravnatelj OŠ Vjekoslava Paraća.

„Veseli nas što se možemo družiti s mladima iz zajednice i pomoći njihovim nastavnicima da im usade vrijednosti koje i sami zastupamo, vrijednosti održivog razvoja i izgradnje bolje budućnosti. Tijekom godina proveli smo mnogo zajedničkih projekata i učili jedni od drugih pa se nadamo da će tako biti i u godinama koje su pred nama“, rekao je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij