hren

Dani pred nama, kada mnogi građani odlaze na groblja kako bi uredili posljednja počivališta svojih najmilijih, često su u znaku prometnih gužvi i nesreća na prometnicima, zbog čega su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske poslali obavijest za sve sudinike u prometu, pozivajući ih na dodatan oprez te naglašavajući kako će policija u dane vikenda provoditi pojačani nadzor na prometnicama.

- Povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, tijekom slijedećeg vikenda na cijelom području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima gdje će policijski službenici pojačano nadzirati promet. Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, osigurati će se nazočnost policijskih službenika i prometnih ophodnji, kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa. Na mjestima gdje zbog velikog intenziteta vozila i ljudi dođe do prometnih zastoja, policijski službenici će, ukoliko bude potrebno, obavljati i upravljanje prometom, a sve kako bi normalizirali odvijanje prometa.
Vozači se pri dolasku u blizinu groblja upućuju da ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, te smanjuju uočljivost pješaka. Upućujemo vozače da se vozilima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu
Građanima savjetujemo da u što većoj mjeri, tamo gdje je to moguće, koriste vozila javnog prijevoza, kako bi se na taj način spriječilo stvaranje većih zastoja u prometu, te ih molimo da  poštuju smjernice i zapovijedi policijskih službenika, u cilju neometanog odvijanja prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu – stoji u poruci PUSD 

 Iz policije naglašavaju da grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, poput korištenja mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

- Napominjemo kako je prošle godine u vremenu od 27. listopada do 2. studenog,  na području PU splitsko-dalmatinske u cestovnom prometu smrtno stradalo čak pet osoba, radi čega sve sudionike u prometu još jednom dodatno pozivamo na dodatan oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.
Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla – zaključuju policajci.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij