hren

Ciklone će nas narednih dana zaobilaziti u širokom luku

Bliži nam se kraj listopada, a i dalje uživamo u temperaturama zraka koje su umjereno više od uobičajenih za dio godina. Od početka mjeseca na vežem dijelu Jadrana pale su značajne količine kiše. Ekstremno je bilo na otoku Krku gdje je lokalno palo preko 500 litara kiše po kvadratnom metru. Za usporedbu, u Splitu je od početka godine palo oko 360 litara. Oborina do kraja mjeseca više neće biti.


Oborine u listopadu 2020. (Pljusak.com)

Sljedećih desetak dana nad našim dijelom Europe dominirat će anticiklona što znači da ćemo imati stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Uz sve, značajnog vjetra neće biti, a s natprosječno toplim vremenom ući ćemo u studeni.

S obzirom da su površinske temperature mora u Dalmaciji od 19 do 21°C, jasno je da ćemo ući u studeni s temperaturama na kojima je i dalje moguće ugodno kupanje u moru…

U četvrtak i petak bit će pretežno sunčano i suho. Ujutro je u kotlinama Zagore moguća magla. Popodne će na moru puhati umjerena do pojačana tramontana, a tramontane će prolazno biti i uz obalu. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Pretežno vedro vrijeme prevladavat će u dane vikenda. Vjetar slab ili tiho, tek popodne na moru može biti umjerenog sjeverozapadnjaka u subotu. Jutro neznatno svježije, danju toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 18 do čak 24°C.

Sljedeći tjedan nastavit će suho i barem djelomično sunčano vrijeme. Osobito je od utorka moguća povremena povećana naoblaka. Ipak zadržat će se toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 18 do 23°C. Nešto hladnija jutra moguća su tek krajem sljedećeg tjedna.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij