hren

SURADNJA UDRUGE FUTURA I DV KAŠTELA
Program udruge za robotiku Futura, iz mjeseca u mjesec privlači sve veći broj najmlađih Kaštelana pa su tako početkom ove pedagoške godine, u suradnji s DV Kaštela i ravnateljicom Ivankom Vučicom, pokrenuli projekt pod nazivom „Edukacija predškolaca“ u dječjim vrtićima u Kaštelima.

- Kroz program edukacije djecu učimo kako izraditi i upravljati robotima, pisanju programskog koda, odnosno programiranju te sigurnom i ispravnom korištenju računala. Programski zadaci prilagođeni su uzrastu i kombiniraju vrhunsku opremu i nastavna pomagala poput sofisticiranih laptopa, LEGO EV3 robota i LEGO EV3 space challenge robota – kazao nam je predsjednik Future Goran Samardžić, profesor informatike i tehničke kulture - mentor, a predsjednik je udruge Futura od njenih početaka prije tri godine.

Glavni cilj udruge je educirati nove generacije, predškolce i učenike u svrhu znanstvenog i tehničkog opismenjavanja, tehničkog odgoja i obrazovanja te omogućavanja stvaralačkog rada odnosno izražavanja i potvrđivanja stvaralačkih sposobnosti, znanja i vještina. Na taj način djeca stječu digitalnu kompetenciju. U timu udruge djeluju iskusni i stručni voditelji i predavači, koji motivirano i sustavno prenose svoja znanja i vještine na članove. Njihov pristup učenicima je inovativni proces, koji uključuje najbolje i najkvalitetnije metode poučavanja.

- Kroz naš dosadašnji rad organizirali smo i održali niz edukativnih radionica, od predškolaca u kaštelanskim vrtićima te osnovaca u Makarskoj i gimnazijalaca kaštelanske gimnazije.
Kako živimo u vremenu napredne tehnologije, potrebe za robotikom su sve izraženije, pa tako i naša udruga želi unaprijediti vještine i znanja predškolaca i učenika te pokazati sve dobre strane robotike – objasnio je Samardžić, koji je ovom prigodom zahvalio Gradu Kaštela na potpori u ostvarenju ciljeva udruge.

 

Foto: privatna arhiva


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij