hren

ZA PROŠLOGODIŠNJE PREDŠKOLCE
U skladu s odlukom Gradskog vijeća, roditelji ili skrbnici određenog broja djece koja su u prošloj pedagoškoj godini bili predškolci, ostvarili su pravo povrata dijela sredstva koja su za boravak djece uplatili u ožujku ove godine, ali pod određenim uvjetima.

Pravo na povrat polovine uplaćenog učešća u cijeni vrtića za ožujak, ostvaruju roditelji ili skrbnici predškolaca koji su svoju djecu službeno ispisali do kraja potpunog lockdowna, 11. svibnja 2020., ukoliko to službeno zatraže od DV Kaštela, privatnih i vjerskih vrtića.

Naime, prema ugovorima koje su roditelji potpisali s DV Kaštela i drugim vrtićima, učešće u cijeni plaća se, ovisno o okolnostima, i za vrijeme kada dijete ne pohađa vrtić. Kako bi pomogli roditeljima u tijeku pandemije i izvanrednih okolnosti,  kada djeca uglavnom nisu boravila u vrtićima, Gradsko vijeće je početkom svibnja donijelo odluku o oslobađanju plaćanja vrtića za roditelje i to u razdoblju od 16. ožujka do 11. svibnja.
Kako je dio roditelja, prije donošenja odluke, platio svoje učešće za ožujak u punom iznosu, za sve one koji su nastavili pohađati vrtić  taj višak uplaćenih sredstava je preraspodjeljen za sljedeće mjesece, a prvenstveno se radilo o drugoj polovini svibnja. Tako su roditelji većine vrtićke djece, u prošloj pedagoškoj godini platili učešće ukupno za deset, umjesto 12 mjeseci.

No, dio djece, uglavnom predškolaca, pohađanje vrtića nije nastavilo, već su ih roditelji tijekom lockdowna službeno ispisali iz vrtića. Roditelji te djece tako imaju pravo na povrat sredstava uplaćenih za drugu polovicu ožujka.
Roditelji, koji djecu nisu službeno ispisali tijekom lockdowna, bez obzira jesu li vrtić pohađali u svibnju i lipnju ili ne, nemaju pravo na povrat jer odluka o tome nije bila na vrtićima već samim roditeljima ili skrbnicima.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij