hren

Donosimo detalje vremenske prognoze za kraj tjedna
Ovoga tjedna nauživali smo se sunčanog jesenskog vremena. Stabilna anticiklona donijela je “zlatnu jesen” sa svježim jutrima i toplim danima. Dnevne amplitude u Zagori ponegdje su bile oko 20 stupnjeva!

I danas nas očekuje nastavak stabilnog vremena, a u dane vikenda stiže promjena vremena.

Petak će biti pretežno sunčan. Ujutro će ponegdje u Zagori biti magle. Noću tiho, a danju će puhati slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka od 2 do 8°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 22°C.

U subotu još rano ujutro može biti djelomično sunčano, ali će tijekom dana sa zapada biti sve oblačnije. Povremeno će biti slabe i prolazne kiše, ali se značajne količine uglavnom ne očekuju. Kiše će najkasniji stići do juga Dalmacije. Kasno navečer na otocima može biti grmljavine. Puhat će slab vjetar promjenjivog smjera. Jutro umjereno toplije u odnosu na prethodne dane, a najviše dnevne temperature od 15°C na kninskom području do 23°C u dolini Neretve.

U nedjelju će oblačnije biti još u noći i dijelu prijepodneva, a onda se očekuju dulja suha i sunčana razdoblja. Vjetar slab, a bit će malo toplije nego u subotu.

Nova kiša i jačanje juga očekuju nas krajem ponedjeljka.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij