hren

KORONA OSTAVILA TRAGA I NA OTPADU
Među projektima koji su se, prema najavama, u potpunosti trebali realizirati do kraja ove godine je i projekt izgradnje reciklažnog dvorišta za građevinski otpad u Kaštel Sućurcu, no sve je prolongirano za nekoliko mjeseci.

Projekt kojeg su zajedno pokrenuli tvrtka Cemex i Grad Kaštela, a kojim će u Splitsko-dalmatinskoj županiji biti izgrađena prva lokacija za propisno zbrinjavanje građevinskog otpada, osjetio je, kao i mnogi,  probleme u funkcioniranju službi tijekom pandemije koronavirusa, no ipak je stigao u završnu fazu.

- Za projekt reciklažnog dvorišta tijekom ove godine ishodili smo sve potrebne dozvole te smo sada u fazi odabira dobavljača, odnosno izvođača radova, koji je pri kraju. Očekuje se da bi gradnja trebala početi u studenom, a završiti tijekom proljeća iduće godine.
Također, kako smo u cijeli projekt ušli u suradnji s Gradom Kaštela, tako smo sada u fazi dogovora o zajedničkom osnivanju društva koje će upravljati reciklažnim dvorištem. Radi se o tehničkim pitanjima za koja vjerujemo da ćemo također dogovoriti u skorom roku – izvijestili su nas iz tvrtke Cemex, a ove informacije potvrdili su i u Gradu Kaštela.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta mnogi koji građevni otpad odlažu gdje stignu, a posebno na padinama Kozjaka, neće više imati nikakvog alibija za pravdanje „nemamo gdje s njim“, jer će uz odgovarajuću cijenu svoj otpad nastao građevinskim radovima moći odlagati na za to predviđenom mjestu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij