KAŠTELA ĆE BITI VELIKO GRADILIŠTE
Iako će radovi na izgradnji dijela sekundarne kanalizacijske mreže na području Kaštela, a u sklopu projekta aglomeracije Kaštela – Trogir, službeno biti  otvoreni tek u petak, diljem Kaštela određeni radovi već su započeli.

Prema utvrđenom planu, od početka listopada započeli su radovi na izradi provizorija, odnosno privremenih rješenja te na zaštiti i izmještanju postojeće EKI infrastrukture, a u pojedinim ulicama započelo se i s prvim iskopima za fekalnu kanalizaciju.
Pa su tako određeni radovi izrade provizorija, izmještanja EKI-a i prvih iskopa u ovom trenutku započeli  na Cesti dr. Franje Tuđmana, ulici Put Umca i na Njivi sv. Petra u Kaštel Štafiliću, u ulici Ivana Berketa i Cesti dr. Franje Tuđmana u Kaštel Novom, u ulici Bartula Matijace u Kaštel Lukšiću te u Gajevoj ulici u Kaštel Starom.
Uskoro se očekuje i početak radova u ostalim dijelovima Kaštela, jer kako su nadležni najavili bit će otvoreno desetak gradilišta u svim kaštelanskim mjestima.

Iako su građani s nestrpljenjem čekali  ove radove, mnoge je početak radova iznenadio te nisu uspjeli organizirati određene radnje i aktivnosti, a koje će im biti ponekad onemogućene zbog iskopa na ulicama, poput organiziranja pražnjenja septičkih jami, parkiranja, ulaza u stambene i poslovne objekte i slično.
Kako će radovi na određenim područjima trajati i više mjeseci, iz Vodovoda i kanalizacije upozorili su građane da obrate pažnju na obavijesti koje VIK postavlja u ulice u kojima će se radovi izvoditi. Obavijesti se postavljaju nekoliko dana prije početka radova, upravo iz razloga da građani, pri iskopanim ulicama, mogu organizirati svoju svakodnevicu na odgovarajući način.

Podsjetimo, projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela – Trogir“, ukupne vrijednosti 1,43 milijarde kuna., s 803 milijuna kuna sufinancira Europska unija. Dio projekta su i radovi koji su upravo započeli, a odnose se na područje Kaštela južno od državne ceste D8 do mora.
Radovi na na području Kaštela predviđaju izgradnju više od 60 kilometara odvodnih cijevi, 25 kilometara rekonstrukcije vodoopskrbnih cijevi, od čega će se u duljini četiri kilometra postaviti nove cijevi,  te izgradnju kanalizacijske crpne stanice Sućurac 3 i tlačnog vodovodnog cjevovoda od crpne stanice Štafilić do odvojka za Rudine.
Predviđeni rok realizacije ugovora je 36 mjeseci, a izvođač radova je tvrtka Strabag.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij