hren

U SPLITSKO AGLOMERACIJI RAZVIJA SE SUSTAV JAVNIH BICIKALA
Grad Kaštela, zajedno sa  Splitom, Solinom, Trogirom, Podstranom, Klisom, Dugopoljem i Dicmom, partner je u projektu razvoja sustava javnih bicikala na području Urbane aglomeracije Split, pod nazivom „Biraj biciklu“, koji je upravo prijavljen za sufinanciranje sredstvima Europske unije i to u sklopu ITU Poziva „Urbana mobilnost  –  Razvoj sustava javnih bicikala na području Urbane aglomeracije Split“.

Ukupna vrijednost projekta, za koji je projektnu prijavi izradila Razvojna agencija Split, iznosi 13,6 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iz EU iznose ukupno 10,8 milijuna kuna.
Tim projektom gradovi i općine, partneri u projektu, u cilju dodatne popularizacije korištenja bicikala unaprijedit će biciklističku infrastrukturu, kako bi upotreba bicikala bila dopuna pa i zamjena javnom prijevozu u svakodnevnom životu građana.

U sklopu projekta partneri će dobiti 41 novu postaju, odnosno terminal, s ukupno 242 bicikala, a uspostavit će se i dvije biciklističke prometnice, jedna u Splitu, jedna u Trogiru.

Prema planovima, aktivnosti implementacije sustava javnih bicikala bit će provedene do lipnja 2021. godine, a izgradnja i označavanje biciklističkih prometnica do sredine 2022. godine.

Kaštela će u projektu dobiti šest terminala sa 30 električnih i isto toliko klasičnih bicikala. Isti broj terminala s nešto manje bicikala dobit će i Solin,  ostali gradovi i općine dobit će nešto manje, dok će najviše, u skladu s potrebama, dobiti Grad Split i to 16 terminala sa 70 bicikala.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij