hren

ZA ZEKU MJESTA VIŠE NEMA, ZA MEDEJU REZERVIRAJTE
Dani Kaštelanskog kazališta u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću nastavljaju se ovog petka i subote, 16. i 17. listopada, kada će gledatelji imati priliku pogledati predstavu za najmlađe „Izgubljeni zeko“ Škole glume Kaštela te modernu verziju Euripidove „Medeje“ u izvedbi GDS Kraljica iz Splita.

Dvadesetominutna predstava polaznika Škole glume Kaštela „Izgubljeni zeko“ na daskama Kulturnog centra izvedena je prije dva tjedna i tražila se „karta više“, pa su je organizatori još jednom stavili u program manifestacije i to ovog petka s početkom u 20 sati.  No, i za za izvedbu ovog petka sva mjesta su već rezervirana pa će svi oni koji žele pogledati predstavu o zeki  prema tekstu Ranke Ostojić, a u režiji Rubine Sarajlić, ipak morati pričekati neki novi termin održavanja.

Za predstavu „Medeja“ u izvedbi mladih glumaca GDS Kraljica, koja je na rasporedu u subotu, s početkom u 20 sati, još uvijek ima mjesta te zainteresirani svoje mjesto trebaju rezervirati pozivom na broj mobitela 095 634 73 52.

- Jedno od najboljih djela velikog starogrčkog pisca Euripida, Medeja je priča o ljubavi, zavisti, častohleplju i osveti. Tragedija Medeja dramski je tekst koji nikada nije izgubio na aktualnosti, a kako bi predstavu više približili publici, Medeja je postavljena u 2020. godinu gdje se naravno, ne prikazuje maštanje o utopiji, o idiličnom braku, već borba za vlast – dio je iz najave 80-minutne predstave za koju režiju potpisuje Andrej Bartul Jabuka.

Ulaz za sve koji svoje mjesto rezerviraju je slobodan, a pri gledanju predstave obvezno je nošenje zaštitnih maski.

 
 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij