hren

UTROŠENO OKO OSAM MILIJUNA
Zadnji mjeseci kalendarske godine vrijeme su kada se u poslovnom planu Grada rezimiraju godišnji rezultati, ali i prave planovi za sljedeću godinu pa je tako i s programima održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture, u koje spada i održavanje i uređenje cesta. Tako je na gradskim stranicama objavljena najnovija informacija o ulicama koje su ove godine uređene na području grada te utrošenim sredstvima za tu namjenu.

Kako se u navedenom tekstu navodi, a prema izjavi pročelnice za komunalu Marije Pelivan, za održavanje nerazvrstanih cesta iz proračuna Grada Kaštela, do ovoga trenutka, utrošeno je nešto manje od 8 milijuna kuna, kako je i planirano.
Cijeli niz je toga za što su se do sada potrošila planirana sredstva, a dio uređenih ulica našao se na objavljenom popisu.

Na objavljenom popisu nalazi se, između ostalog, nekoliko manjih ulica u Kaštel Novom, poput Crnoči I, II, III i VII, ukupne površine oko 2000 metara četvrornih za što je utrošeno nešto više od 230 tisuća kuna.
U Kaštel Kambelovcu asfaltirane su ulice Put Rakovića, Put Selišća i Put Podvornica površine oko 1200 metara četvornih što je koštalo  oko 160 tisuća kuna.
U Kaštel Gomilici sanirane su i stavljen novi sloj asfalta na površini od 2800 metara četvronih u ulicama Podlukovo i Mila Gora u Kaštel Gomilici, ukupne cijene 250 tisuća kuna.

Uređene su i ulice Prilaz blatu, Put ograde i Put Gorice u Kaštel Sućurcu ukupnih 2240 metara kvadratnih i vrijednosti 278 tisuća kuna. U ovom kaštelanskom mjestu uređen je i dio prometnice kod trgovine Lidla za što je bilo potrebno 110 tisuća kuna, a kako se navodi u službenim podacima, toliki iznos utrošen je i za uređenje ceste između Sućurca i Gomilice.
Isto tako uređena je Ulica Vlade Šimere u Kaštel Štafiliću površine 180 metara kvadratnih i vrijednosti 24 tisuće kuna te ulica Put Žabic u Rudinama površine za što je izdvojeno 78 tisuća kuna.
U Radunu su pri završetku radovi na uređenju Zagorskog puta, a za to uređenje, kao i uređenje parkinga rezervirano je oko 80 tisuća kuna.

Ako se uzme u obzir specifičnost Kaštela, njihovu veliku površinu te iznimno veliki broj cesta i ulica koje su u nadležnosti Grada Kaštela, optimistično je vidjeti konkretan popis uređenih manjih i većih prometnica. No, i dalje ostaje cijeli niz problema vezanih uz neuređene ulice, no oni će se, kako su u Gradu najavili, rješavati postepeno, kako budu tekli radovi na postavljanju vodovodne i kanalizacijske mreže. A početak najvećih radova na ovim mrežama očekuju se narednih dana.

 

Foto: Kastela.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij