hren

Željka Karin ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije upozorava kako bi brojka novozaraženih svakim danom mogla nastaviti lagano rasti. Posebno je apelirala na sve koji rade u sustavima socijalne skrbi, obrazovanja i zdravstva da vode računa o ponašanju.

- Bojimo se da će do toga doći, ako se nastavimo dalje ponašati u određenim segmentima, moram reći, neodgovorno. Mi zadnjih mjesec i po dana imamo šest do 10 posto, 11 posto, tako da ipak držimo neki nivo – kazala je Karin za N1.

Karin je istaknula kako je zabrinjava činjenica što među novozaraženima ima onih koji rade u većim ustanovama i institucijama.

- Zabrinjava nas ovih 30 gdje se ustanovilo da su to osobe koje rade u većim ustanovama, institucijama. Neke od njih čak rade i u prosvjeti i u zdravstvu – rekla je Karin apelirala na sve koji rade u sustavima socijalne skrbi, obrazovanja i zdravstva da posebno vode računa o ponašanju, jer kako je kazala, imaju veću obvezu od onih koji rade u drugim sektorima.

- Imali smo prethodnih dana i sportske klubove za mlađe dobne skupine. Imali smo neka natjecanja. Utvrdili smo da i neke institucije održavaju sastanke s većim brojem ljudi, a ne pridržavaju se mjera - zaključila je Karin i dodala da se mora misliti o tome da će, ako situacija bude eskalirala, doći do pooštravanja mjera, što znači i pad gospodarstva.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij