SPK „UGOR“ U AKCIJI ČIŠĆENJA PODMORJA
Sunčano subotnje jutro članovi Sportskog ribolovnog kluba ''Ugor'' uz pomoć  prijatelja iz ronilačkih klubova ''Giričić'' iz Kaštel Gomilice i ''Mornar'' iz Splita, iskoristili su za ekološku akciju čišćenja podmorja  na području rive i porta u Kaštel Novom. Akciji su pripomogli i djelatnici komunalnog poduzeća Zeleno i modro.

Morsko dno u Kaštel Novom lakše diše nakon što su ronioci praćeni ekipom na brodicama i na obali, u nekoliko sati vrijednog rada, sa njega počistili otpad, među kojim se između ostalog našlo mnoštvo boca, komada željeza, kao i pokoja automobilska guma. Sa dva kontejnera za glomazni otpad i vozilima za transport zajedničkim su snagama izvukli sve ono što nikako ne pripada moru.

- Akcija čišćenja započela je jutros, s 24 ronioca iz prijateljskih klubova i uz pomoć 10 brodica koje su pomagale u prenošenju otpada do kontejnera na obali. Posebno bih se zahvalio gradonačelniku Denisu Ivanoviću koji je podržao ovu akciju, kao i direktorici Turističke zajednice Nadi Maršić ,mjesnom odboru Kaštel Novi te svim roniocima i članovima našeg kluba - kazao je predsjednik SPK ''Ugor'' Željko Plazonić.

Čišćenje je završilo oko podne, a nakon opće korisnog rada uslijedilo je druženje svih sudionika uz piće i hranu koju su pripremili domaćini.

 

Foto:PGK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij