LIJEČNIK OBITELJSKE MEDICINE NARUČUJE PACIJENTE
S prvim danom listopada počelo je uvođenje e-uputnica, s toga pacijenti više ne trebaju ići do bolnice kako bi dobili termin za pregled kod specijaliste. Ubuduće će liječnik obiteljske medicine to učinit za njih.

- Prednost e-uputnice je u činjenici da liječnik obiteljske medicine može, ako smatra da je pacijentu potreban pregled specijalista, automatski zakazati određeni pregled. Pacijent tako ne bi morao šetati do bolnice i gubiti dragocjeno vrijeme nego bi dobio termin pregleda, sa datumom i satom kada treba doći. Time bi se smanjio broj dolazaka i nepotrebnih gužvi u bolnici- kazala je Diana Blažević, zamjenica glavne sestre bolnice za Dalmacija Danas. Kao i uvijek kada se nove stvari uvode, bilo je nekih problema.

- Bilo je nekih organizacijskih problema, ali od 1.10 smo otvorili 17 djelatnosti za koje se mogu e-narudžbe konfigurirati. I 15 prioritetnih naručivanja, dakle da liječnik obiteljske medicine može naručiti pacijenta isključivo na prvi pregled. Na taj način smo olakšali pacijentima. Samo u osam dana se vidi ogroman pomak. Do 1.listopada smo imali 16 posto narudžbi konfiguriranih iz primarne zaštite, prvih osam dana listopada to je poraslo na 20 posto. Očekujemo sve veći porast – kazala je Blažević.,

Rok za potpunu implementaciju je 1.siječnja. Hoće li KBC Split u tome uspjeti?

- Ako nastavimo ovako, zajedničkim radom i trudom, trebali bi u tome uspjeti - zaključila je Diana Blažević.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij