hren

SVAKODNEVNE MUKE STANOVNIKA NA ISTOKU KAŠTELA
- Ovdje je ajme živit, kažu bio je negdje potres, a mi ga ni ne osjetimo jer mi potres imamo svaki dan po desetke puta, tresu se kuće iz temelja, svaki put kad prođe neki kamion. A o buci da ne govorim, televizor moramo pojačati na najjače da nešto čujemo, kada zvoni telefon uopće ne čujemo zvonjavu, stalno se nadglasavamo u razgovoru, moramo zatvarati prozore da bi funkcionirali, iako i to slabo pomaže – dio je onoga kako nam je život uz staru kaštelansku cestu u blizini cementare, na predjelu Kundir u Kaštel Sućurcu, opisala starija stanovnica Anka Didović.

- Ova je kuća izgrađena 1927. godine, davno prije cementare. Kad sam ja ovdje doselila, krajem 50-ih godina prošlog stoljeća, cementara je bila mala, a tih godina moja pokojna svekrva redovno je primala odštetu za život u prašini. Cementara se izgradila i mi smo se na taj život, iako nam nije drago, morali naviknuti, odnosno živjeti s tvornicom u neposrednoj blizini i naravno, bez ikakve odštete. No, ovo što nam se godinama događa zbog neuređene ceste, više ne možemo i nećemo trpjeti. Da živimo u džungli bilo bi nam bolje – nastavila nam je kazivati Anka, a njene riječi potvrdio nam je i njen unuk Ivan, koji je donedavno fakultetske ispite mogao pripremati samo tijekom nekoliko noćnih sati, jer, kako kaže, svakodnevni „teror“ buke od kamiona i drugih vozila, započinje već u ranu zoru i traje cijeli dan.

Zbog problema s bukom i trešnjom, koje nastaju kao posljedica prolaska brojnih kamiona neposredno uz njihove kuće, desetak stanara s tog područja ovog je tjedna pozvalo novinare da se i sami uvjere kako izgleda život na tom području.

- Ovo je dio ceste o kojoj nitko godinama ne vodi računa. Cesta je puna rupa, izbočina i kada njom, povećanom brzinom prolaze kamioni, oni poskakuju, upadaju u rupe, tresu im se stranice, kabine. Pri tome stvaraju ogromnu buku pa već u 5 sati ujutro imamo plač male djece, koja se naglo bude u strahu. Dodatni je problem što se ne zna ni gdje je početak ni kraj širine kolnika, nema normalnog nogostupa, tek zemljana površina, koja je na nekim mjestima široka tek deset centimetara. I onda kada hodaš do kuće umireš od straha jer kamioni, onako veliki i široki, zagaze na tu zemljanu površinu, a ti skačeš sa strane... Djecu nikada ne puštamo same, a pješački prijelazi postavljeni su na mjestima gdje uopće ne služe svojoj svrsi. A da i služe vozila voze brže nego što bi trebali i nitko ne usporava – govori nam o svojim iskustvima Goran Reljanović.

Neuređena cesta zbog koje svakodnevno žive u buci, uz to potpuno nesigurna za pješake, kamioni koji voze većom brzinom, često bez cerade pa se prašina širi uokolo... tek je dio onoga na što se tuže ovi Kaštelani, a kako nam je rekao i Željko Ojdanić, koji živi nekoliko stotina metara istočnije, svi oni imaju i dodatne troškove održavanja svojih vozila zbog uvjeta na cesti.

- Kako izgleda vožnja ovom cestom najbolje opisuju dva slučaja koja su se nedavna dogodila. Naš sugrađanin kupio je frižider u trgovačkom centru u blizini i prevozio ga u svom vozilu, a zbog uvjeta na cesti nakon nekoliko stotina metara, frižider je „nastradao“. Pa onda, svjedočili smo kako je kamionu, koji je također vozio po hupserima i rupama, otvorila se stranica, a nekoliko tona klinkera završilo na cesti. Skupljalo se i čistilo satima, a zamislite da je netko bio u blizini i da ga je sve to pogodilo – pričaju nam ovi Sućurani uglas.

Da su njihove primjedbe uglavnom opravdane, uvjerili smo se i sami na terenu, gdje je tijekom sat vremena našeg boravka prošlo desetak kamiona i poneki autobus javnog prijevoza. Buka je bila nesnošljiva, poneki od kamiona znali bi kotačima zagaziti i u njihova dvorišta, a razgovor se cijelo vrijeme vodio s viškom decibela.

- Eto, vidjeli ste nakratko kako to izgleda pa sad zamislite kako je nama svaki dan. Znamo da cementara mora raditi i to prihvaćamo. Znamo da tu moraju dolaziti kamioni i to također prihvaćamo. Ali ne možemo prihvatiti činjenicu da nitko ništa ne poduzima da se stanje popravi. A uz malu dobre volje popravit se može. Ovaj dio Tuđmanove ceste trebao bi biti, makar svake druge godine, u programu održavanja, da se pokrpaju rupe, uklone izbočine, poprave šahte. Time bi buka bila sigurno manja. Godinama se nije ništa uradilo, a kamoli da se napravila konkretna rekonstrukcija, s uređenim kolnikom i osiguranim nogostupom. Razgovarali smo s nadležnima u Gradu, ali ili, kako kažu, nemaju sredstava, a u ostatku Kaštela stalno se nešto radi, ili nam daju obećanja koja se ne ispunjavaju. Nije tako samo sada, već je tako duži niz godina.
Znači, izlaz iz ovakve situacije vidimo u uređenoj prometnici kojom će kamioni normalno prometovati. Isto tako, i nadležni u Cemexu mogli bi, makar od svojih vozača kamiona tražiti primjerenu vožnju, pokrivanje ceradom, ali i razmisliti da na jednom mjestu bude ulaz, a na drugom izlaz za kamione, čime bi se sadašnji ulaz rasteretio. Naravno, dio toga može odraditi i policija, češćim kontrolama brzine na ovom području i kontrolom tehničke ispravnosti kamiona.
Može se, ako se hoće  – zaključili su naši sugovornici.

A radi li se nešto na temu uređenja ove ceste pitali smo u Gradu Kaštela, gdje se prije više od godinu dana, po etapama, započelo s uređivanjem Ceste dr. Franje Tuđmana u istočnom dijelu Sućurca, pri čemu su kraće etape na samom ulazu ili izlazu iz grada te od Gospice do ambulante, već dovršene.

- Zbog velike vrijednosti investicije, svake godine  u proračunu se planira  jedna dionica na Cesti dr. Franje Tuđmana.
U tijeku je postupak javne nabave za rekonstrukciju Ceste dr. Franje Tuđmana, dionica Dom zdravlja – Rimski put. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 12 milijuna kuna. Navedena investicija je planirana u Programu građenja komunalne infrastrukture za 2020. godinu. Rekonstrukcija bi obuhvatila radove na kolniku, pješačkim površinama i oborinskoj odvodnji, te izmještanju i zamjeni dijela elektroenergetskih i vodovodnih instalacija. Očekivani početak radova je veljača 2021. godine.
Ujedno, Grad Kaštela je pripremio projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju Ceste dr. Franje Tuđmana do Petrokamena. Za navedenu dionicu treba osigurati sredstva u proračunu i istu uvrstiti u Program građenja komunalne infrastrukture za 2021. Godinu – odgovor je koji smo dobili iz Odjela za komunalno gospodarstvo Grada Kaštela.

Službeni odgovor, iz kojeg se može iščitati da  radovi na ovoj, najproblematičnijoj dionici, neće započeti niti biti realizirani u sljedećoj godini, a etapa od Petrokamena do trgovačkog centra nije još niti u dokumentaciji, nije zadovoljio građane. Oni rješenja traže odmah, jer problemi su im „došli do grla“.

- Ne možemo više, spremni smo se svi okupiti i otići pred nadležne i dok se naš problem ne riješi nećemo odustati. Očito smo zaboravljeni od svih. Apeliramo na razum i osjećaje onih koji vode ovaj grad, učinite nešto, olakšajte nam i ovako tešku svakodnevicu – poručili su na kraju stanovnici ovog djela Kaštela.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij