hren

SLJEDEĆI TJEDAN NOVE MJERE
Zbog rasta broja novozaraženih u posljednja 24 sata u Vladi je održan sastanak nacionalnog Stožera s premijerom Andrejom Plenkovićem. Teme sastanka bile su aktualna epidemiološka situacija i buduće aktivnosti i mjere.

S Plenkovićem su na sastanku bili Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, šef Nacionalnog stožera Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš te ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić. Nakon sastanka novinarima su se obratili ministar zdravstva Vili Beroš i šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

- U zadnjih tjedan dana intenzivno razgovaramo s partnerima o uvođenju novih mjera. One nisu danas niti će od sutra biti na snazi, želimo ih dogovoriti sa svim partnerima, a sasvim sigurno je da ćemo uvoditi obvezno nošenje maski na svim zatvorenim prostorima i u dijelu otvorenih. Razmišljamo o ograničavanju javnih okupljanja za sva ona okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi. Razmišlja se i o češćim i strožim kontrolama provođenja odluka koje donosi Nacionalni stožer civilne zaštite - rekao je Capak.

Capak je kazao i da će do kraja vikenda napraviti nove preporuke i nove odluke te da će do tad završiti i sve pregovore s partnerima. Početkom sljedećeg tjedna će uslijediti i donošenje novih mjera.

- Sve mjere koje će eventualno stupiti na snagu moraju se nadovezivati na ove najjednostavnije, a ujedno najučinkovitije mjere, a one su čuvanje distance, izbjegavanje fizičkog kontakta i nošenje maski. Odgovorno ponašanje svih nas je ključ uspjeha -  rekao je Beroš.

Upitan hoće li biti novog zatvaranja Capak je rekao da će učiniti sve da se on izbjegne lockdown te kako će napraviti sve da se život nastavi u epidemiološkim okvirima.

Dodajmo i kako je nacionalni Stožer, s obzirom na epidemiološku situaciju, produljio odluku o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata. Navedenom odlukom ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije „barovi“, a rok primjene navedene mjere produžuje se do 22. listopada, koju možete pročitati OVDJE.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij