hren

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine, na Svjetski dan učitelja, nagradilo najbolje odgojno- obrazovne djelatnike diljem Hrvatske,  a nagrade su ovog puta otišle u ruke 504 najuspješnija djelatnika, među kojima je, po drugi put, ime kaštelanske učiteljice razredne nastave Esme Sarajčev.

Povjerenstvo koje je odlučivalo o najboljima, imalo je pune ruke posla, a pri odlučivanju vrednovao se cjelokupni rad učitelja i nastavnika u periodu od lipnja prošle do lipnja ove godine.  Posebno je bilo važno da su obrazovni djelatnici, osim u razredima, imali rezultate kao mentori  na natjecanjima svojih učenika, ostvarili različita predavanja, edukacije ili radionice, radili u stručnim tijelima, objavljivali stručne članke, sudjelovali u stvaranju nastavnih materijala, bili dio različitih projekata te svim svojim aktivnostima dali doprinos unapređenju rada u njihovoj školi te u cjelokupnom odgojno-obrazovnom sustavu.

Zbog značajnog broja kvalitetnih i vrijednih obrazovnih djelatnika, Povjerenstvo nije imalo lak zadatak, no u slučaju Esme Sarajčev, učiteljice iz osnovne škole „Prof. Filipa Lukasa“ u Kaštel Starom, nisu se trebali previše razmišljati.
Jer učiteljica Sarajčev ima poseban odnos sa svojim učenicima, koji osvajaju nagrade na različitim natjecanjima, ona je mentor – savjetnik, jedna je od vodećih osoba eko škole, autor je više projekata, između ostalog i onih on-line, koautorica je edukativnih igara u nastavi, sudjeluje u različitim međuškolskim suradnjama, u izdavaštvu.... Dug je  popis onog u čemu je svoj obol dala Esma Sarajčev pa nije niti iznenađujuće da joj je nagrada za najbolje učitelje stigla po drugi put.

Da je nagrada i ovog puta stigla u prave ruke misli i ravnatelj škole u Kaštel Starom Petar Mustapić.

- Naša Esma je samozatajna osoba, koja se u odgojno-obrazovnom procesu daje u potpunosti. Njeni su rezultati odlični i veliki i mi joj čestitamo na njima, kao i na ovoj nagradi. Ponosni smo da u našoj zbornici imamo jednu takvu učiteljicu – kazao je Mustapić, navodeći da  čestitke učiteljici Sarajčev stižu sa svih strana.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij