hren

Prema današnjem izvješću nacionalnog Stožera Civilne zaštite u zadnja 24 sata zabilježena su 363 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 na području Hrvatske, a u istom razdoblju preminulo je pet osoba. U Splitsko-dalmatinskoj županiji 61 je novooboljeli s područja županije te dvoje stranih državljana.

U ovom trenutku u Hrvatskoj je aktivno 1830 slučajeva, među kojima su 344 pacijenta na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru 26 pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 9675 osoba.

Broj ukupno oboljelih u Hrvatskoj od početka epidemije popeo se na tako na 18447 osoba zaraženih novim koronavirusom. Do sada e oporavilo 16308 osoba. a od toga 116 u posljednja 24 sata. Do sda je preminulo 309 osoba.

Do danas su ukupno testirane 338 594 osobe, od toga 5353 u posljednja 24 sata.

Petero iz Kaštela

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije tijekom protekla 24 sata, evidentirao je  896 obrađenih testova na COVID infekciju te je utvrđeno da je na području županije 61 novooboljela osoba, kao i dvije strane osobe koje se nalze na području županije

Najveći broj oboljelih i dalje je iz Splita, njih 26, dok ih je u Sinju devet, u Kaštelima i Makarskoj po pet, Solina četiri, Trilja, Imotskog i Podstrane po dvije osobe te po jedna osoba iz Hrvaca, jelse, Muća, Podbablja, Selca i Trogira.

Uz 61 novooboljelu osobu s područja županije još su dva strana državljana pozitivna na COVID infekciju od kojih je jedan  student studija na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu.

Od ukupnog broja novooboljelih 28 osoba su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju.

U ovom trenutku ukupno 1144 osobe nalaze se u samoizolaciji, a na bolničkom liječenju nalazi se 41 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru. Jedna osoba se nalazi u karanteni.

Prema izjvešću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 79 godina koja je bila na respiratoru. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij