hren

Ulazak u zdravstvene ustanove provodi se propisanim postupkom  kojoj prethodi telefonska najava dolaska i tako je od samog početka epidemije izazvane koronavirusom, prema naputku HZJZ-a. S toga su obiteljski liječnici okupljeni u Koordinaciju hrvatske obiteljske medicine, pozvali danas pacijente da unaprijed dogovore cijepljenje protiv gripe koje će moći obaviti u ordinacijama obiteljskih liječnika.

Termin i datum cijepljenje protiv gripe pacijenti će telefonom dogovoriti sa svojim liječnicima kako ne bi došlo do neželjenih grupiranja, a time i ugrožavanja ostalih pacijenata. Svaki obiteljski liječnik organizirat će vrijeme za cijepljenje u svojoj ordinaciji u skladu sa specifičnostima njegove prakse,poručuju iz KoHOM-a.

Pacijenti koji nemaju pravo na besplatno cijepljenje do sada su se mogli cijepiti u najbližem Zavodu za javno zdravstvo, uz plaćanje, pa se u KoHOM-u nadaju da će tako biti i ove godine. Ako pojedine ljekarne omoguće primjenu cjepiva u samoj ljekarni, cijepljenje se može realizirati i na taj način, uz prisustvo liječnika koji procjenjuje postoje li kontraindikacije te odobrava cijepljenje.

Kupovanje cjepiva i donošenje u ordinaciju nije dozvoljeno jer se radi o lijeku koji se pohranjuje u hladnjaku pa hladni transportni lanac, prema preporuci regulatorne agencije HALMED, mora biti osiguran. U suprotnom, liječnik ne može preuzeti odgovornost za neadekvatni transport i eventualne moguće komplikacije, stoji u priopćenju Koordinacije hrvatske obiteljske medicine.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij