hren

SMEĆE, SMEĆE, SMEĆE!
Kozjak je prelijepa planina, to nitko ne može osporiti. Prirodne ljepote i podneblje koje nas okružuje nema cijenu. Međutim, kakav je naš odnos prema toj ljepoti? Što se nekih pojedinaca u Kaštelima tiče, malo je kazati da je zločinački.

Dođe tako sunčani vikend. Brojni planinari, biciklisti, šetači, obitelji s kućnim ljubimcima te mnogi drugi razmile se guštajući u šumarcima Kozjaka, njegovim padinama, vrletima i stinama. Ali postoje i oni drugi, oni koji ne vide ljepotu, oni koje nije briga ni za prirodu, ni za nas, ni za buduće generacije koje dolaze i kojima naš Kozjak moramo i trebamo ostaviti u nasljeđe.

Takve se situacije uobičajeno događaju uvijek na istim lokacijama, a jednu takvu primijetio je i naš sugrađanin koji nam je uz fotografiju poslao i nekoliko ogorčenih rečenica.

-U prilog vam šaljem fotografiju  koja je snimljena na Malačkoj, nedaleko od rampe na samom početku ulaza u vatrogasni put u  Kaštel Starom, gdje se nalazi ilegalno odbačeni otpad.
Naglašavam da je ovo isto mjesto gdje je udruga Trokut mladih Kaštela svake godine čistila otpad povodom Svjetskog dana Zemlje. Nažalost, iako se površina čistila svake godine, uporni pojedinci nastavljaju s istom praksom.

Upravo je nevjerojatna činjenica koliko loša mora biti osoba koja ne misli na svoje bližnje i nevjerojatno je da u 21. stoljeću u ovom gradu žive ljudi koji se ovako neodgovorno ponašaju i bacaju smeće ispod svog i našeg prozora.

Ovom prilikom još jednom pozivamo građane Kaštela da sav zateknuti ilegalni otpad prijave putem kontakt forme tvrtki Zeleno i modro na ovom LINKU


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij