hren

Datum 28.rujna 1944. godine, u biografiji fra Bernardina Sokola upisan je kao dan njegove smrti, a na taj datum ove godine članovi Hrvatskog društva fra Bernardin Sokol položili su vijence, upalili svijeće te nazočili svetoj misi, kako bi odali počast ovom glazbeniku i hrvatskom mučeniku.

Franjevački gvardijan samostana Gospe od Anđela u Orebiću fra Šimun Romić, načelnik Orebića Tomislav Ančić te predjednik Milivoj Bratinčević i Mihovil Biočić iz Hrvatskog društva fra Bernardin Sokol, položili su tako vijenac u more u Orebiću, na mjestu gdje je te ratne 1944. godine isplivalo mrtvo tijela fra Bernardina, a kojeg su prethodno partizani odveli  iz samostana na Badiji te ga bacili  u more.

Vijenac za fra Bernardina potom je položen i u njegovom rodnom Kaštel Sućurcu, gdje je u župnoj crkvi ujedno služena  sveta misa zadušnica, koju je, u koncekebraciji sa župnikom don Ivanom Delićem, predvodio fra Anzelmo Stulić – gvardijan samostana Svetog Ante na Poljudu u ime Provincije svetog Jeronima iz Zadra.

 

Foto: Šušur


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij