Tijekom jutra u Kaštel Lukšiću ispred hotela Palace s jedne i druge strane Ceste dr. Franje Tuđmana boravile su snimateljske ekipe koje su okupile popriličan broj ljudi. Razlog tome je snimanje nastavaka njemačke krimi serije „Der Kroatien Krimi” za čije potrebe je osim u Kaštel Lukšiću, pripremljeno sve i za snimanje kadrova i u Kaštel Novom.

Od jutra snimalo se u salonu ljepote u Kaštel Lukšiću, vidljivo je bilo kako se ispred salona nalazi veliki broj ljudi, dok su s donju stranu ceste bila kamp vozila te šatori sa postavljenim stolovima punim hrane i pića. Nakon lokacije u Kaštel Lukšiću, snimateljske ekipe s glumcima preselile su se i u Kaštel Novi za čije potrebe su zatvoreni parkinzi kod Đardina i na dijelu Obale kralja Tomislava.

Naime, riječ je  o snimanju njemačko policijske  serije „Der Kroatien Krimi ” čija radnja je smještena u Dalmaciji na više lokacija, najviše u Splitu, a po prvi put i u Kaštelima.

Glavna junakinja serije je inspektorica Branka Marić, koju glumi njemačka glumica iranskog podrijetla Neda Rahmanian. Hrvatska je u seriji prikazana kao lijepa zemlja pristojnih ljudi. Uz to u seriji su se trudili prikazati točnost lokacija, tradicionalna jela te su koristili tipično dalmatinska prezimena.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij