hren

PROJEKT U KOJI SU UKLJUČENA KAŠTELA I KAŠTELANSKE UDRUGE
U sklopu projekta „Aktivni u mirovini“,  koji provodi udruga MI iz Splita, u partnerstvu s gradovima Splitom, Kaštelima i Solinom te udrugama Sveti Jeronim i Mastrinka iz Kaštela, Crvenim križem Solina te udrugom za palijativnu skrb Vita iz Splita, u četvrtak, 1. listopada, u povodu Međunarodnog dana starijih osoba, u parku Zvončac u Splitu, s početkom u 10 sati,  održat će se druženje umirovljenika.

Kako navodi Dalmatinski portal od 10 do 11 sati planirano je održavanje rekreativne gimnastike dok će od 11 do 12 sati biti održano prigodno druženje umirovljenika uz pjesmu. Događanju će prisustvovati i policajac u zajednici, lija Patrun iz Odjela za prevenciju splitske policije, koji će davati savjete starijim osobama s ciljem prevencije kaznenih djela na štetu starijih osoba.

- Događanjem želimo upozoriti na nužnost podizanja svijesti javnosti o potrebi prilagodbe životne sredine potrebama i mogućnostima starijih osoba. Promicanje aktivnog sudjelovanja starijih osoba u društvenom, ekonomskom, političkom i kulturnom životu sukladno njihovim mogućnostima je najbolji put za očuvanje dostojanstva starijih osoba i njihove uključenosti u život zajednice.
Osim rekreacije, druženja i savjetovanja najavit ćemo besplatne aktivnosti u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ koje će početi u prosincu 2020. godine. Planiran je program cjeloživotnog obrazovanja za pratitelje idomaćine u kulturnim institucijama za 45 umirovljenika i program volonterskog menadžmenta za socijalne ustanove i organizacije civilnog društva kako bi se doprinjelo aktivnijem uključivanju umirovljenika. Više o mogućnostima koje nudi projekt „Aktivna i kvalitna starost“ možete doznati na www.seniori.hr. ili putem telefona 021/329-130 (koordinatorica Lea) – navode organizatori iz udruge MI.

„Aktivni u mirovin“ projekt je koji je  započeo je u lipnju ove godine i provodit će se naredne dvije godine.  Njegova vrijednost je nešto manje od dva milijuna kuna, od čega je veći dio osiguran iz EU fondova, a manji dio iz državnog proračuna. U aktivnosti projekta uključit će se oko 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij