EDUKACIJA MLADIH S INVALIDITETOM
Djela svjetskih majstora, u izvedbi sopranistice Barbare Garić, na koncertu održanom u Kaštel Kambelovcu, osim uživanja u njihovom slušanju, imala su i jednu posebnu, humanitarnu ulogu, a sve s ciljem stvaranja društva koje čine jednaki.

Sopranistica Barbara Garić uključila se u niz aktivnosti kojima se želi pomoći unapređivanju rada udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO iz Zagreba, kojoj su više od 12 godina, neki od glavnih ciljeva rad s osobama s invaliditetom, edukacija tih osoba i njihova priprema za integraciju u životnu svakodnevicu, omogućujući im određenu samostalnost  i financijsku neovisnost, a samim tim doprinose njihovoj demarginalizaciji te statusu u društvu jednakom onima koji  nemaju zdravstvenih problema.

Dio Barbarinog angažmana bilo je i održavanje koncerta u Kaštel Kambelovcu, koji je zbog pandemije koronavirusa  organiziran u uskom krugu, a široj javnosti bit će predstavljen u nizu video priloga, koji će biti objavljeni. No, ono što je najvažnije je poziv za sudjelovanje  u prikupljanju sredstava za udrugu UNUO, koji je odaslan s ovog koncerta.
U ovoj humanoj zadaći, koju je sebi postavila zagrebačka sopranistica s povremenom kaštelanskom adresom, pridružio joj se  i renomirani pijanist Mario Čopor s Muzičke Akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Publika na koncertu tako je ove večeri uživala, između ostalog, u djelima Verdija, Mozarta, Dvořáka i Puccinija, ali i u zanimljivim zalogajima, koji su im za ovu prigodu pripremili osnivač i predsjednik udruge, kuhar Vedran Haber te dvoje njegovih mladih učenika, ujedno osoba s invaliditetom.
Mladi su pokazali što znaju i umiju, a upravo tako mogli bi još mnogi mladi s invaliditetom, za što su potrebna i određena novčana sredstva, kojima će se osigurati njihovo školovanje i otvoriti im vrata u jednostavniju budućnost.

Barbarinom nastojanju da se pomogne u prikupljanju potrebnih 140 tisuća kuna, mogu se priključiti svi zainteresirani ljudi velikog srca, poput Barbarinog, Markovog, Vedranovog ili svih onih koji su se do sada uključili u ovaj projekt i to uplatom novčanih iznosa, ovisno o mogućnostima, na broj računa HR4924840081502008577.udruge UNUO u Zagrebu.

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij