hren

O problemima sa šahtama na prometnicama često smo pisali zbog nezadovoljstva naših sugrađana koji su se žalili kako su šahte neadekvatno postavljene ili u vrlo kratkom vremenu propadaju. Kako su neki od naših čitatelja kazali, iritiraju ih jer je umijeće voziti i zaobići sve šahte posebno one koje nisu u ravnini s cestom.

A o šahtama na kaštelanskim prometnicama govorilo se i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća na koje je upozori HSP-ovac Ante Komljen navodeći kako šahte propadaju nakon dva mjeseca te ga je zanimalo je li netko kontrolira njihovo postavljanje.

- Od kad imamo našu gradsku ophodnju tvrtke Zeleno i Modro na dnevnoj bazi dojavljuje se o šahtama koje treba popraviti. Bitno je istaći da postoje šahte za oborinsku odvodnju koje popravlja Vlastiti pogon grada Kaštela i druge šahte drugih „kuća“ kojima trebamo dojaviti da ih poprave, kao što su Vodovod i kanalizacija ili Hrvatski Telekom. Događa se da djelatnici navedenih tvrtki ne iziđu na teren po 10 do15 dana, tako da imamo i tu problema – kazala je tom prilikom Marija Pelivan pročelnica za komunalu i napomenula da će se bazirati na oštećenja te da je Grad je otvoren na suradnju s građanima.

Da smo veliki grad gdje je svakodnevno veliki protok vozila i da svakako treba obratiti pozornost na šahte, istaknuo je i Ivan Čagalj upravitelj Vlastitog pogona i napomenuo i da postoje određeni problemi tijekom sanacije te da puno toga treba promijeniti kad su šahte u pitanju.

- Cesta dr. Franje Tuđmana je duga 12 do 15 kilometara na kojoj je  veliki broj šahti i veliki broj problema jer su neke šahte rađene u kolotragu i vrlo je problematična njihova sanacija. Neke sanacije su „nesretne“ jer relativno brzo tijekom popravljanja treba pustiti promet. Problem je isto tako što s vremenom određene šahte, koje su kupljene prije pet ili deset godina, više nema na tržištu. Treba se mnogo toga promijeniti da bi šahte bile adekvatne – kazao je Čagalj i naglasio da na konkretne situacije građana odmah reagiraju.

 

Foto:Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij