hren
 

OVISNO JE LI SA UPUTNICOM ILI UZ PLAĆANJE
Prema podacima Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije samo u proteklih tjedan dana na covid infekciju testirano je preko 4 tisuće osoba. Testiranja na SARS-CoV-2,  PCR metodom  za cijelu Županiju obavljaju se u Splitu i to na dvije lokacije. O lokaciji testiranja ovisi, je li se testiranje obavlja sa uputnicom ili bez uputnice uz plaćanje.

Brisevi za Sars-Cov-2 za pacijente s uputnicom liječnika primarne zdravstvene zaštite uzimaju se isključivo na lokaciji Križine na parkiralištu nasuprot ulaza Medicol u Splitu. Testiranje se obavlja u unaprijed određenim terminima te je liječnik primarne zdravstvene zaštite obvezan pacijenta naručiti na testiranje putem maila te potom pacijenta obavijestiti o datumu i vremenu testiranja.

Naručivanje za testiranje s uputnicom može obaviti isključivo nadležni liječnik primarne zdravstvene zaštite. Nalaz će biti dostavljen liječniku te je moguće nalaz podignuti na šalteru, kao i zatražiti slanje nalaza mailom.

Što se tiče testiranja bez uputnice uz plaćanje, narudžbe se vrše preko maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon telefonom 021/401-128 . U narudžbi je potrebno navesti ime i prezime, datum  i godinu rođenja, mail adresu na koju će vam biti dostavljen nalaz i broj mobitela. Djelatnici NZJZ-a će dati obavijest  o terminu testiranja, a  prije dolaska na testiranje koje se obavlja na Zavodu u Splitu na adresi Vukovarska 46,  potrebno je izvršiti uplatu.

Cijena testa je 698 kuna, a za nalaz unutar 24 sata 798 kn, dok je za nalaz na engleskom jeziku potrebno nadoplatiti 125 kuna na račun Nastavnog zavoda, Privredna banka  IBAN:HR3823400091100180529,  SWIFT:PBZGHR2X, poziv na broj – upisati Vaš OIB.
Prilikom dolaska na testiranje sa sobom je potrebno ponijeti isprintani dokaz o izvršenoj uplati, a pretragu je moguće platiti i karticom.

Dodajmo kako su navedena testiranja isključivo testiranja PCR metodom nazofaringealnim brisom u kojem se uzorak uzima na stražnjoj strani nosa i grla.

Ovakvim načinom testiranja utvrđuje se je li osoba trenutno ima ili nema covid infekciju, za razliku od serološkog testiranja koje pokazuje je li osoba preboljela infekciju, odnosno je li stekla imunitet na infekciju. Ovakvo testiranje nije dostupno na navedenim lokacijama.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij