Polaznike autoškola očekuju promjene u načinu polaganja ispita, od danas se primjenjuju promjene  Pravilnika o načinu obavljanja i organiziranja vozačkih ispita. Prva velika promjena su kamere koje će snimati cijeli vozački ispit.

– Ovlašteni ispitivač tijekom provedbe ispita iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom za AM, A1, A2, A, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D i DE kategorije obvezan je koristiti sustav audio-video snimanja tijeka provedbe ispita koji je povezan s odgovarajućim tehničko-tehnološkim rješenjem satelitskog praćenja vozila (GPS) te pohranjuje sve podatke na posebnu memoriju (server), a koja mora biti stalno dostupna i nadležnom Ministarstvu -  stoji u izmjenama Pravilnika, prenosi Srednja.hr https://www.srednja.hr/novosti/velike-novosti-autoskolama-snagu-stupile-tri-vazne-izmjene-polazu-vozacki/

Snimanje bi, naime trebalo povećati i transparentnost kod procesa polaganja vozačkog ispita i pridonijeti ujednačavanju provedbe vozačkog ispita.

Osim toga, ispit se prema novim odredbama u pravilu polaže na vozilu na kojem se kandidat osposobljavao, a s kojeg se tijekom ispita uklanja krovna tabla za označavanje vozila autoškole, navodi se u izmjenama Pravilnika o načinu obavljanja i organiziranja vozačkih ispita.

Podsjetimo, osim ovog pravilnika, mijenjao se i Pravilnik o vozačkim dozvolama. Glavna izmjena je ta da osobe koje prvi put podižu vozačku dozvolu prilikom predaje zahtjeva više ne moraju prilagati HAK-ovo uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, nego je ono vidljivo elektronskim putem.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij