hren

Ovih smo dana zagazili u kalendarsku jesen, a i temperature zraka spustile su se za nekoliko stupnjeva te je za veliku većinu građana završena ovogodišnja sezona kupanja, koja se zbog vrućeg babljeg ljeta, ove godine poprilično produžila i tijekom rujna. A kakvo je more bilo tih zadnjih dana, pokazuju nam rezultati redovnog ispitivanja mora na plažama Jadrana pa tako i u Kaštelima.

Zadnje ispitivanje kakvoće mora obavljeno je ovog utorka, u jutarnjim satima, pri poluoblačnom vremenu bez vjetra i kiše, s temperturama zraka oko 25, a temperaturama mora oko 24 stupnja.

Rezultati tog ispitivanja pokazali su da je more u Kaštelima na osam plaža bilo izvrsne kakvoće, no na tri plaže dobilo je ocjenu zadovoljavajuće, odnosno more je bilo zadovoljavajuće za kupanje, ali mikrobiološki pokazatelji bili su nešto lošiji nego na ostalim kaštelanskim plažama.
Ocjenu zadovoljavajuće, odnosno oznaku žutog kruga, na ovom zadnjem ispitivanju dobile su plaže Baletna škola u Kambelovcu, Palace u Starom te Miljenko i Dobrila u Lukšiću.  Treba napomenuti da su plaže Baletna i Palace tijekom cijele ove sezone nosile oznaku izvrsno pa im je zadnja ocjena najlošija ove godine, dok je plaža Miljenko i Dobrila ocjenu zadovoljavajuće dobila i na ispitivanju kakvoće 10. kolovoza.
Plaže Gojača u Sućurcu, Kamp i Torac u Gomilici, Puntica i Šoulavy u Lukšiću, Đardin u Starom te Gabine i Resnik u Štafiliću na ispitivanju u utorak dobile su ocjenu izvrsno.

Na zadnjem ispitivanju kakvoće mora na obalama Kaštelanskog zaljeva, uz uzorkovanje mora na kaštelanskim plažama, obavljeno je i uzorkovanja na području Splita, Trogira i Čiova, a rezultati su pokazali da je more u Vranjicu, plaži Gusar u Splitu te Brigi u Trogiru bilo dobre kakvoće, dok je na ostalim plažama bilo izvrsno.

Na području Jadrana zadnjih je dana more uzorkovano na 950 plaža, njih 912 bilo je izvrsne kakvoće, 29 dobre, devet zadovoljavajuće, a niti jedna plaža nije bila nezadovoljavajuća za kupanje.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij