hren
 

Ovoga ljeta na plaži Poštanski u Kaštel Lukšiću, izvodili su se radovi na sanaciji mula, koje su izvodili djelatnici Vlastitog komunalnog pogona Grada Kaštela, a u sklopu projekta instalacije lifta za invalide, čije će postavljanje ipak pričekati proljeće sljedeće godine.

- Na plaži „Poštanski“ ispod zgrade Općinskog suda i zemljišnika, Vlastiti pogon je tijekom lipnja sanirao istočni betonski mul s namjerom da se na njemu instalira tzv. aqualifter, odnosno lift za invalidne i slabo pokretne osobe.
Ovaj prostor je odabran jer se radi o dosta velikoj plaži s dobrim pristupom i hladovinom i jer sami mul ima dovoljno dubine te  odgovara predviđenoj namjeni.

Nažalost, zbog situacije s pandemijom Covid-19, umjesto do kraja lipnja, dobavljač je  uspio pripremiti opremu tek krajem kolovoza. Znači da bi se oprema montirala tek u rujnu. Kako  ove  godine ne bi bila u značajnijoj upotrebi zbog kraja sezone kupanja, a preko zime bi bila na udaru mora, oprema je spremljena u skladištu Vlastitog pogona te će biti montirana  u proljeće slijedeće sezone – informirao nas je upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj.

 

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij