hren
 

ŠALŠOM OBILJEŽEN KRAJ LJETNIH DOGAĐANJA
Unatoč brojnim ograničenjima pa i zabrani okupljanja većeg broja građana, u udruzi Šušur ni ove godine nisu odustali od održavanja Festivala šalše i salse, jer ipak je bila riječ o desetoj, jubilarnoj godini ove manifestacije. No, preporuka i mjera su se pridržavali pa su odlučili na Festivalu ugostiti tek predstavnike medija, dugogodišnje suorganizatore i pokrovitelje te donatore.

U kaštelanskoj marini u Kaštel Gomilici tako se ove srijede okupilo manje društvo, a šalše i salse nije nedostajalo. Doduše, šalšu je umjesto članova kaštelanskih udruga i ustanova, kako je to bilo u godinama ranije, pripremao kuhar Antun Nišević, koji je inače, uz kolegu Nikolu Tomića, redovni član stručnog ocjenjivačkog suda manifestacije, uz svesrdnu pomoć kuharice Dragice Alajbeg.  A zvuci salse dopirali su ovom prilikom, ne od glazbe uživo, već sa zvučnika.

No i to je imalo svojih draži, posebno jer je pripremljena šalša bila za sve pohvale, kao i kaštelanska torta obitelji Kapov, atmosfera u restoranu Spinnaker prava ljetna, osoblje iznimno gostoljubivo i raspoloženo,  a svemu je pridonio i koktel majstor Dario Marović, koji je, kao na traci, izbacivao osvježavajuće mojito koktele.

Ono što je u svemu ipak bilo najvažnije, činjenica je da je Festival šalše i salse i ove godine imao humanitarni karakter, i to uspješno, jer su se prikupljanju sredstava pridružili i pojedinci, udruge, gospodarstvenici i drugi.
Prikupljena sredstva, te  materijal i predmeti koji će biti donirani, namjenjeni su  proširenju kapaciteta kuće za beskućnike u Kaštel Gomilici, kojima već nekoliko godina odlazi dio sredstava uprihodovanih na ovoj manifestaciji.

 - Drago nam je da su ljudi prepoznali važnost uključivanja u ovu akciju i zato im od srca zahvaljujemo. Isto tako, kako je ovo jubilarna godina Festivala, željeli smo se na poseban način zahvaliti medijima koji nas redovno prate, našim prijateljima koji iz godine u godinu omogućuju zabavu uz šalšu i salsu na kraju ljeta, kao i svima koji su ovih godina pa i danas sudjelovali u događanju  - kazala je okupljenima Željka Perdić te izrazila nadu da će sljedeče godine biti nadoknađeno sve propušteno ove godine.

Posebne zahvale ovog su dana otišle na adrese Grada Kaštela, Turističke zajednice Kaštela, tvrtke Cemex, Marine Kaštela, Rotary kluba, Livanjske zajednice u Kaštelima, Ribole, OTP banke, Bravo benda, plesnog kluba K7, kuhara Antuna Niševića i Dragice Alajbeg, obitelji Kapov te Najanu Biliškovu.

Svi oni koji se još nisu uključili u humanitarnu akciju, kako novčanim sredstvima tako i donacijom ormara, stolova, stolica, kreveta, kuhinje televizora i slično te hranom i higijenskim potrepštinama, to mogu učiniti i dalje.
Novčana sredstva potrebno je uplatiti na račun udruge Sv. Jeronim, koji je otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj HR4823400091110119260, s naznakom „donacija za prenoćište udruge Sv. Jeronim“, dok se za informacije o potrebnom materijalu, predmetima i sredstvima, mogu javiti predsjedniku udruge Srećku Radanu na broj mobitela  091 55 25 361. 

 

Foto : Ivana Topić(PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul