hren
 

MOGU IH KORISTITI SAMO DJECA OŠTEĆENOG SLUHA
Korištenje vizira ne može se smatrati zamjenom za korištenje zaštitnih maski u školama, priopćili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo temeljem upita Pravobraniteljice za djecu.

U priopćenju stoji da usprkos tome što viziri ograničavaju širenje bolesti kapljičnim putem, ne mogu spriječiti širenje zaraze aerosolom koje bi prema sadašnjim saznanjima moglo biti moguće. Iznimno, nastavnik masku treba zamijeniti vizirom kada je u učionici, odnosno razrednom odjelu prisutan učenik oštećenog sluha kako bi se učeniku omogućilo čitanje s lica i usana.

Naime, u takovoj situaciji nastavak treba koristiti vizir umjesto maske kada je god u učionici s učenikom oštećenog sluha te uvijek kada se obraća učeniku s oštećenim sluhom.

- Ujedno škola treba za takav razredni odjel osigurati veću prostoriju kako bi nastavnik mogao biti na većoj udaljenosti u odnosu na učenike. Kada je god moguće nastavu treba organizirati na način da se osigura potreban razmak između svih osoba u učionici (1,5 m za 5.-8. razred OŠ i približno 2 m u srednjoj školi) kako bi svi učenici i nastavnici mogli boraviti u učionici bez maske – stoji u dodatnom pojašnjenju HZJZ-a.

Dodatak pojašnjenju Rada predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. možete pogledati OVDJE.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij