hren
 

SVE  PRIKUPLJENE DONACIJE  IĆI ĆE ZA OPREMANJE KUĆE ZA BESKUĆNIKE U KAŠTELIMA
Zbog pridržavanja epidemioloških mjera i nemogućnosti održavanja gastro i zabavnog programa kao što je to bio običaj svih proteklih godina, a nakon pokušaja organizacije u manjem obimu te otkazivanja prije osam dana, 10. Festival šalše i salse, kojeg  tradicionalno organizira Udruge za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“, bit će se u nešto drugačijem izdanju, bez publike, ali u nazočnosti medija, donatora i pokrovitelja jer humanitarni karakter nije izostao ni ovog puta.

U restoranu Spinnaker u Marini Kaštela ove će srijede, 16. rujna, za predstavnike medija i donatora šalšu sa domaćim makarunima tako pripremiti jedan od najboljih poznavatelja i prezentatora domaće kuhinje te član brojnih prosudbenih komisije na natjecanjima kuhara diljem  Hrvatske, pa tako i na festivalu šalše u Kaštelima, kuhar Antun Nišević. 

Uz ovog izvrsnog poznavatelja hrvatske ali i internacionalne kuhinje te stručnog predavača na fakultetima i veleučilištima gastronomije, u spravljanju šalše „ruke“ će mu dati kuharica Marine Kaštela Dragica Alajbeg, a uz kaštelanska vina degustirat će se i kaštelanske slastice - torta i kolač.

Sva sredstva prikupljena od donacija i ove će godine ići za opremanje kuće za beskućnike u Kaštelima, s obzirom da je udruga Sv. Jeronim, koja skrbi o beskućnicima, krenula u obnovu i proširenje kapaciteta prihvatilišta te su im uz materijal za uređenje potrebni i namještaj i kućanski aparati ali i hrana i higijenske potrepštine.

Pojedinci, udruge i ustanove koje se žele priključiti ovoj humanitarnoj akciji, prijaviti se trebaju što prije koordinatorici projekta Željki Perdić na telefon 091 25 51 400. Priključiti se akciji mogu svi, bilo novčanim sredstvima ili doniranjem potrebnih stvari u okviru svojih mogućnosti. Sredstva mogu uplatiti na račun udruge Sv. Jeronim, koji je otvoren u Privrednoj banci Zagreb broj HR4823400091110119260, s naznakom „donacija za prenoćište udruge Sv. Jeronim“, dok se za informacije o potrebnom materijalu, predmetima i sredstvima mogu javiti direktno predsjedniku Udruge Srećku Radanu na broj  091 55 25 361.  

10. Festival šalše i salse  održava sepod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Turističke zajednice grada Kaštela, Cemexa d.d.i Marine Kaštela, a organizatori pozivaju sve da se priključe akciji  kako bi pomogli onima koji su svoj dom pronašli u prihvatilištu za beskućnike u Kaštelima.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij