Nakon više godina čekanja,  zadnjih dana uređuje se dvorišni prostor osnovne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću. Radovi su se poklopili s prvim tjednom nastavne godine, no učenici neće morati dugo čekati da dvorište na kojem rado borave bude u funkciji, jer bi se sve trebalo završiti prvih dana idućeg tjedna.

- Stvarno smo dugo čekali na ovu obnovu dvorišta i evo, radovi su u punom jeku. Uredit ćemo i podni betonski dio, postaviti protukliznu podlogu, urediti nadstrešnicu i sve drugo što treba – kazala nam je ravnateljica škole Silvana Maganjić.

Radove na uređenju školskog dvorišta izvodi tvrtka Marconi inženjering, a teški su oko 150 tisuća kuna, od čega je najveći dio osigurao Grad Kaštela.

- Iako Grad nije osnivač škola, već su one u nadležnosti Županije, naša je politika da, koliko god možemo, pomažemo školama na području Kaštela jer tako pomažemo najmlađoj generaciji Kaštelana te im nastojimo osigurati što bolje uvjete u prostorima u kojima borave svakodnevno.  Za ovu svrhu izdvojili smo oko 130 tisuća kuna – kazao nam je gradonačelnik Denis Ivanović.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij