hren

SASTANAK DOGRADONAČELNIKA I NADLEŽNIH
Odnos Hrvatskih željeznica prema liniji Split-Kaštela-Split, koji je vidljiv svakom tko se ovom linijom koristi, a odnosi se na vrstu vlaka koji njome prometuje, neuređena stajališta, mijenjanje i nepoštivanje voznih redova, bio je jedan od razloga sastanka kaštelanskog dogradonačelnika Grgice Benutića s predstavnicima HŽ-a, na kojem su najavljeni određeni projekti u sljedećoj godini.

Na tom sastanku, između ostalog, razgovaralo se  i o aktualnim temama pa i o funkcioniranju željezničke linije kroz Kaštela.
Dogradonačelnik Benutić zatražio je ovom prigodom od nadležnih u HŽ-u da na liniji Split-Kaštela-Split prometuju  novi vlakovi, ali i da se na odgovarajući način urede željezničke postaje na području Kaštela, kako bi putnici bili zaštićeni od vremenskih nepogoda te imali mjesto za sjedenje dok čekaju dolazak vlaka.

- Očito je da nadležni u Hrvatskim željeznicama ove godine nisu predvidjeli neke posebne radove na liniji kroz Kaštela, no najavili su nove projekte u idućoj godini, a najvažniji projekti su rekonstrukcija željezničke stanice u Kaštel Starom, uređenje kolodvora u Kaštel Sućurcu te uređenje postojećih stajališta – kazao nam je poslije sastanka dogradonačelnik Benutić, naglasivši da su Kaštela uvijek spremna na suradnju s HŽ-om, što je vidljivo i iz obola Grada koji su dali u formiranju jedinstvene autobusno-željezničke linije koja spaja zračnu i trajektnu luku.

A upravo je, naglasio je Benutić, ta linija jedan od razloga zašto na ovoj relaciji trebaju voziti najnoviji vlakovi. Naravno, uz činjenicu da je i građanima Kaštela potrebno ugodno okružje na putovanju prema Splitu i natrag.

Treba napomenuti  da je Grgica Benutić od nadležnih iz HŽ-a zatražio i provedbu ideje da zadnja stanica navedene linije bude Rudine, gdje bi se također  uredilo stajalište, a čime bi se i stanovnicima tog kaštelanskog naselja omugućilo korištenje vlaka.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij