hren

ZAPOČEO NAKNADNI UPISNI ROK U SREDNJE ŠKOLE
Nakon ljetnog i jesenskog roka, u hrvatskim srednjim školama ostalo je oko 5.700 nepopunjenih mjesta te je već od ovog petka u srednjim školama započeo naknadni, treći upisni rok, kako bi se ta mjesta u pojedinim programima popunila.

Prema dostupnim podacima određeni broj nepopunjenih mjesta ostao je i u srednjim školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji pa tako i u srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću.

U kaštelanskoj srednjoj školi ostalo je nepopunjeno 27 mjesta, kako za trogodišnja tako i za četverogodišnja zanimanja.
Zainteresirani učenici tako se mogu prijaviti za četverogodišnje programe tehničar nutricionist, gdje ima sedam slobodnih mjesta te agroturistički tehničar za koji su ostala četiri nepopunjena mjesta. Od trogodišnjih programa mogućnost upisa je ostala za zanimanje mesar šest mjesta, pomoćni cvjećar tri mjesta, cvjećar šest mjesta te pomoćni vrtlar tri slobodna mjesta.

Određeni broj neupisanih mjesta zainteresirani učenici mogu naći i u splitskim srednjim školama poput Ekonomske i upravne, Obrtno tehničke, Obrtničke, Pomorske, Komercijalno-trgovačke, Prirodoslovne, Srednje tehničke prometne škole i Škole za grafiku i dizajn, kao i u trogirskim školi Ivana Lucića te srednjoj strukovnoj školi Blaž Jurjev Trogiranin.

Kako stoji u službenoj obavijesti, učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole, a u školama u kojima je to uvjet za upis, moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti .
Potrebno je osobno ili elektronički srednjoj školi dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, koju potpisuju roditelji i učenik- Postupak upisa na naknadnom roku moguće je napraviti osobno u školi ili elektronički putem, ovisno o dogovoru učenika sa srednjom školu u koju je podnio pisani zahtjev za upis.
Prijave se mogu podnijeti od 4. do 21. rujna.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij