hren

RODITELJI TREBAJU NOSITI MASKE I PROĆI DEZINFICIJSKE BARIJERE
Preko tisuću i pol djece koliko ih je upisano u kaštelanske vrtiće u novoj pedagoškoj godini, bilo da je riječ o gradskom, privatnom ili vjerskom od utorka, 1. rujna kreću u vrtić i to u svih 11 objekata DV Kaštela, šest objekata vrtića Čarobni Pijanino i tri vjerska koliko ih je na području Kaštela.

Rad vrtića organiziran jeu skladu s preporukama HZJZ-a, stoji u obavijesti  u kojoj su objavljene upute za početak nove pedagoške godine.

- Molimo Vas da prilikom ulaska u vrtić nosite maske, dezinficirate obuću u dezinfekcijskim barijerama te dezinficirate ruke. Osim toga, preporučljivo je da se što manje zadržavate unutar vrtića. Za sve ostale upite možete se obratiti odgojitelju Vašeg djeteta kao i članovima Uprave te stručne službe – poručuju iz DV Kaštela.

A da je sve spremno za početak nove pedagoške godine potvrdila nam je ravnateljica vrtića Ivanka Vučica.

- Roditelji koji dođu u vrtić, dijete će predati odgajatelju. Oni koji su novi, posebno jasličke grupe organizirali smo se tako da smo u tim grupama povećali broj odgojitelja, za početak će biti po tri odgojitelja tako da s roditeljima mogu dogovarati dolaske i odlaske jer njihova adaptacija uvijek traje 15 dana i njihov boravak u vrtiću traje sat po sat – kazala je Vučica i napomenula kako roditelji prilikom dolaska u vrtić trebaju imati maske, za razliku od djece koja su oslobođena takvih mjera.

Prema riječima ravnateljice Vučice njihovi vrtići imaju takve uvjete da mogu kvalitetno organizirati ulazak i boravak djece u vrtićima, a uz to njihovi objekti imaju dvorišta, predsoblja i garderobe što će olakšati prihvat djece s obzirom na mjere koje se trebaju provoditi. Uz to, kako je kazala, vrtići su prostrani i prozračni i ako narednih dana  bude lijepo vrijeme organizirat će se po grupama kako bi djeca što više boravila na otvorenom.

Uz mjere dezinfekcije te nošenja maski za roditelje i odgajatelje prilikom prijema djece u vrtić provodit će se i u objektima privatnih vrtića Čarobni Pijanino. Da su spremni za prihvat djece u svih šest objekata potvrdila nam je i kratko kazala Virna Sasso osnivačica vrtića u koje je u novoj pedagoškoj godini upisano 550 djece.

Jednako tako na području Kaštela tri su vjerska vrtića i to u Kaštel Kambelovcu, Kaštel Lukšiću  i Kaštel Starom koji će od sutra ponovno krenuti s radom. Kako su nam potvrdili u vrtiću Mali Isus u Kaštel Kambelovcu, s obzirom na okolnosti i sve preporuke pridržavat će se svih naputaka koje su dobili od Ministarstva kao i mjera i preporuka HZJZ.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij