Mladići koji su napali maloljetnog Kaštelanina kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, bit će kazneno prijavljeni za zlouporabu droga i iznudu.

Navodno je utvrđeno kako su nasilnici mladiću kojeg maltretiraju na snimci prodavali marihuanu te je vjerojatno i iznuda bila povezana s dugom za 'travu', piše Slobodna Dalmacija.

Iz policije demantiraju kako su za čitavu priču znali osam dana prije nego što je snimka procurila u javnost. Imali su, kažu, neodređenu informaciju o nekakvoj tučnjavi, no nisu im bili poznati nikakvi drugi detalji te nisu primili nikakvu prijavu. Naglašavaju kako su napadače identificirali i priveli u roku od sat vremena nakon što su vidjeli snimku.

Također, naglašavaju kako nije istinita informacija koja se pojavila da je jednom od napadača otac policajac, piše jutros Slobodna.

Nisu članovi mladeži HDZ-a

Županijski odbor Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županijeposlao nam je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Nasilje u cjelini, a posebno kada je usmjereno prema nekome tko je slabiji ili ranjiv ili kada se koristi za iznudu ozbiljan je problem koji u fokus javnosti dođe prekasno. Oštro i odlučno osuđujemo svaki oblik nasilja te smatramo kako je to jedan od najvećih problema koji opterećuje naše društvo. Samo preventivnim djelovanjem cijelog društva, zajedno sa stručnim službama i institucijama možemo odgovoriti na taj strašan problem. U ovom trenutku najvažnije je pomoći žrtvi i pokazati kako nije sam te se s tim u cilju svi pojedinačno stavljamo na raspolaganje.

Ovim putem želimo istaknuti kako počinitelji gnjusnog napada na mladića u Kaštelima nisu članovi Mladeži HDZ-a kako se navodi u pojedinim napisima i komentarima."


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij