TRAŽILI SU DVIJE TISUĆE KUNA
Snimke sramotnog premlaćivanja i maltretiranja mladića od kojeg petorica nasilnika iznuđuje novac, digla je na noge ne samo hrvatsku javnost nego i splitsku policiju koja je u nedjelju u ranim poslijepodnevnim satima uhitila dvojicu, jednog maloljetnika i jednog punoljetnika. Za 24 sata progovorili su napadnuti mladić i njegov otac.

Sve se odigralo u stražnjem dvorištu crkve, između pustih zidova crkve i župnog dvora. Dvorište je dobro skriveno od pogleda s ulice. Kako je razvidno sa snimke, dvojac napada mladića, a dvojica se drže po strani i povremeno nešto dobacuju dok jedan mladić snima bešćutno iživljavanje.

- Je, moj sin se žalio da je bio dužan neke pare. Koliko sam shvatio, oni su mu plaćali pića, a onda su tražili da im vrati taj novac. Primijetio sam da se s njim nešto događa, on ima traume, trza po noći, ne može spavati... A primijetio sam i da sam sa sobom priča - rekao je otac žrtve za 24 sata.

Potom im je zlostavljani mladić detaljno opisao kako su ga uzeli “u žrvanj”.

- Trebao sam ići s njima u Sinj na Veliku Gospu, dogovorili smo se da svak’ ponese po 200 kuna za piće, pečenje i gorivo. Ja sam taj dan trebao imati 200 kuna, ali nisam ih dobio. Ipak sam otišao s njima, oni su me počastili i vratili kući. Prošle subote su me dočekali i tražili dvije tisuće kuna. Imam neki skuter koji sam im dao i rekao da mi otpišu dug, no majka od jednog od njih sumnjala je da je motor ukraden pa su mi ga vratili. Rekli su mi da na sve zaboravim. A onda su tu subotu došli po mene u kuću, izveli me tu ispred crkve i evo, sad je sve u policiji - rekao je.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno