hren
 

POZITIVAN NALAZ IMA JOŠ NEKOLIKO ŠTIĆENIKA DOMA
Posljednjih tjedan dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji rapidno raste broj novozaraženih te je u tom periodu evidentirana 741 osoba koja je pozitivna na covid infekciju. Od toga iz Kaštela su zabilježene 43 osobe od prošle subote, što je bilo za očekivati s obzirom da je virus ušao u crkveni izbor, dječji vrtić kao i u sportski klub te navodno i u policijsku postaju, a trenutno je najviše zaraženih iz staračkog doma.

Naime, osim deset štićenika doma za starije u Kaštelima, stiglo je još pozitivnih nalaz za još nekoliko štićenika. Prema riječima ravnateljice HZJZ-a, Željke Karin očekuje se povećanje broja zaraženih i sljedećih dana dok se ne završi inkubacija od 14 dana te je napomenula da su svi štićenici i djelatnici doma za starije i nemoćne testirani.

Nacionalni Stožer u svojim izvješćima navodi da je prosječna dob novozaraženih 41 godinu te se porast brojki pripisuje mladima i njihovim izlascima u klubove, ali i fitness centrima i teretanama koji će još najmanje 12 dana biti zatvoreni u našoj Županiji.

Ujedno su uobičajena žarišta velika obiteljska okupljanja te povratak s godišnjih odmora, no u posljednje vrijeme  obolijeva sve više mlađih osoba koji su često bez simptoma, pa je samim tim puno teže odrediti žarišta, ali i objediniti kontakte zaražene osobe.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij