hren
 

Na jučerašnji prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, nacionalni Stožer potvrdio je i prihvatio novu Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području županije, koje su stupile na snagu u četvrtak u ponoć i trajat će 14 dana.

Nužne epidemiološke mjere su obavezno nošenje maski za lice ili medicinskih maski u zatvorenim prostorima ugostiteljskih objekata dok se ne konzumira hrana, piće i napitci.

Na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba. Isto tako, na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Na svim društvenim okupljanjima,poput manifestacija, priredbi, misa, obreda, izložbi i drugih društvenih okupljanja obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski i održavanje fizičke distance od minimalno 2 metra. Uz navedene mjere, organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su vršiti pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

Obustavlja se rad teretana, fitness centara i drugih oblika organiziranje rekreacije, a sportska natjecanja mogu se održavati samo bez prisustva gledatelja.

Ujedno se zabranjuju posjeti i izlasci iz domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi te se daje preporuka da se rad organizira u smjenama, kad god je to moguće.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij