hren
 

ŽUPANIJSKI STOŽER PREDLAŽE NOVE MJERE
Na danas održanoj konferenciji za medije Stožera Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije javnosti su prezentirani prijedlozi koje je ovaj stožer uputio nacionalnom, a radi se o novim mjerama koje bi od ponoći trebale stupiti na snagu na području naše županije.

Stožer je na rok od 14 dana predložio obvezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i u ugostiteljskim objektima. Ograničavanje održavanje vjenčanja do 50 osoba, sprovoda do 50 osoba bez izražavanje sućuti, bez karmina, obiteljska okupljanja do 20 ljudi, na okupljanjima je obvezno nošenje maski. U ugostiteljskim objektima maske bi se skidale samo u vrijeme konzumacije hrane i pića.

Nadalje, predlaže se zatvaranje teretana i sportskih dvorana. Traži se i zabrana posjetima u domovima za starije. Zatvorili bi se objekti u kojima su detektirani zaraženi te se traži da se svi događaje koji su predviđeni u zatvorenom otkažu, a u vanjskom prostoru se mogu održavati, ali uz sve propisane mjere. Nove mjere na snagu bi stupile u ponoć.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij