hren
 

Na medijskoj konferenciji održanoj u Zagrebu ministar Beroš kazao je kako u Hrvatskoj u zadnja 24 sata imamo 136 novih slučajeva zaraze Covidom-19.

Ukupno je 2213 aktivnih. Od početka epidemije evidentirano je 8312 zaražene osobe, od čega je 51,4 posto muškaraca. Testirane su  151.582 osobe, od čega u posljednaj 24 sata 1722. Na bolničkom liječenju je 163 osobe.

Od jučer je 16 novih osoba u bolnicama, a 5926 osoba je oporavljeno. Umrle su 2dvije osobe, jednu u Osijeku, jednu u Splitu. Ukupno je do sada preminulo 173 osoba, a 7519 osoba je u samoizilaciji.

Imamo 199 zaraženih zdravstenih djelatnika, kazao je Beroš.

O sastanku sa lokalnim stožerima

"Imali smo sastanak sa županijskim stožerima. Razmotrili smo aktualnu situaciju. Naglasili smo i u pripremi sastanka da će sustav s obzirom na razdoblje u kojem jesmo i koje nam dolazi, tražili smo da lokalni stožeri malo preciznije detektiraju žarišta, i da se donose mjere koje su usmjerene upravo na onaj segment koji se odnosi čak i samo na konkretnu pravnu osobu u kojoj se mjere ne primjenjuju onako kako je to propisano. To znači da se neke djelatnosti mogu izuzeti iz generalne primjene mjere. Može se tražiti izuzeće i nacionalni stožer će to uvažiti. To će značiti jednu preciznije gašenje žarišta, dakako da županijski i gradski stožeri će dobiti više posla vezano za zadaće  koje se tiču organizacije škola na primjer, naglasak će se naravno staviti na one skupine koje su označene kao rizične, prije svega na stariju populaciju. Očekujem vrlo skoro da će izaći s konkretnim mjerama lokalni stožeri. Naravno ako će svi stožeri imati slične zahtjeve moći će se neka mjera donijeti za područje cijele Hrvatske.

Ako će klinička slika biti teža nego što je sad, morat ćemo selektivnije pristupat. Ali moramo sve više toga postaviti tako da funkcionira. U ovom trenutku, ovo nije bio sastanak na kojem se planiralo donijeti određene mjere, ja očekuje da će županijski stožeri organizirati život kad je u pitanju borba protiv korone na način da će promptno pratiti situaciju izvješćivati stožer i primjenjivati mjere, donositi odluke i pratiti situaciju na način da kontroliramo sve ono što za RH predstavlja izazov.

Razgovaralo se o režimu na granicama i time ćemo se baviti narednih dana", rekao je Božinović, piše Index.hr.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij